Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τεχνολογικό κέντρο στη Τουρκία ανοίγει η ROLLS - ROYCE

misaki-TUBITAK_7353
Νέα επιτυχία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

H Bρετανική Rolls-Royce υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με το τουρκικό κρατικό ινστιτούτο έρευνας με στόχο τη δημιουργία ενός προηγμένου βιομηχανικού κέντρου τεχνολογίας.



Η συμφωνία είναι απότοκο των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ της Άγκυρας και του Λονδίνου για την πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα ανάπτυξης του πρώτου τουρκικού κινητήρα μαχητικών αεροσκαφών.


Σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου η Rolls-Royceθα συνεργαστεί με την TUBITAK και τα υπουργεία Επιστήμης, Ενέργειας, Μεταφορών και Άμυνας.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα κέντρα της Rolls-Royceλειτουργούν στη Μεγάλη Βρετανίας, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.
Στόχος των κέντρων αυτών είναι η σύζευξη της παραγωγής και της καινοτομίας με στόχο τη δημιουργία νέων, ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.


Η επιλογή της Rolls-Royceέρχεται να επιβεβαιώσει την ραγδαία ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής και όχι μόνο βιομηχανίας, αλλά και την τεχνολογική πρόοδο της γειτονικής χώρας στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.


Σημειωτέων ότι η Rolls-Royceεπενδύσει, σε ετήσια βάση, περίπου £1,2 δις. στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας και κατοχυρώνει πάνω από 600 πατέντες προϊόντων και υπηρεσιών ετησίων!


Για την Τουρκία, το Μνημόνιο αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και παραγωγής του πρώτου εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο οι Τούρκοι θέλουν να είναι έτοιμο το 2023, δηλαδή στην εκατονταετηρίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923-2023).

Δεν υπάρχουν σχόλια: