Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ !! Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην επαρχία του Χαλεπίου στην Συρία και επιτίθεται σε Κούρδους κατοίκους

1464352287_54596056

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην επαρχία του Χαλεπίου με την χρήση αρμάτων μάχης τύπου M-60 Sabra, γεγονός που αποτελεί έκπληξη. 


Οι Τούρκοι έχουν ήδη εισβάλει σε  μια από τις πόλεις στην επαρχία του Χαλεπίου, αναφέρουν συριακά και *** ρωσικά  ΜΜΕ .


Έχει αναφερθεί επίσης ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα που ανήκουν στην Τουρκία ,  εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας σε ακτίνα  ενός  χιλιομέτρου, και προελάυνουν συνεχώς .


Επίσης, υπήρξαν αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός έχει δημιουργήσει  σημεία ελέγχου για να «βοηθήσει»  τους αμάχους στην περιοχή.


Στις παραμεθόριες περιοχές υπάρχουν πολλά χωριά που κατοικούνται από Κούρδους. 


Βρίσκονται κοντά σε εκείνους τους τομείς στους οποίους η Άγκυρα έχει υλοποιήσει συχνά  αεροπορικές επιδρομές.


Το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που καταγράφηκαν επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων σε Κούρδους κατοίκους της περιοχής , γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση .


Η νέο-οθωμανική στάση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων , σύμφωνα με την οποία,  οι Τούρκοι στρατιώτες «σκοτώνουν» ότι κινείται,  και φυσικά είναι Κούρδος, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά του ISIS, αποτελεί ένα ξεδιάντροπο γεγονός.


Απαιτείται η επέμβαση των συριακών και ρωσικών δυνάμεων τόσο από αέρος όσο και από την στεριά για την αποκατάσταση της καταστάσεως ασφαλείας, το ταχύτερο δυνατό, διότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να «ξεκολλήσουν» εύκολα από την περιοχή.


Ο Ερντογάν σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπιβεβαίωτες πηγές έδωσε εντολή για την πάση θυσία δημιουργία  ουδέτερης ζώνης στα τουρκο-συριακά σύνορα, με σκοπό την απόκρουση των Σύρων Κούρδων , και το έλεγχο της περιοχής.


Από ότι διαφαίνεται η «δημιουργία» τεχνητών επεισοδίων με τους τζιχαντιστές απο τουρκικής πλευράς , είχε ως  κύριο στόχο την εισβολή και κατοχή συριακού εδάφους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: