Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο Πούτιν η Ελλάδα και η Τουρκία! Μερικές αλήθειες με βάση όσα δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος

kammenos_putin3-660x330
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μήνυμα προς τη Τουρκία για την κατάρριψη του αεροσκάφους της  ρωσικής αεροπορίας από τουρκικά F 16 αλλά μίλησε και για διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.


Καλό είναι να δώσουμε σημασία και στα δύο σκέλη της απάντησής του.

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρόθεση της Τουρκίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία, ο κ. Πούτιν άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι και η Μόσχα θέλει αποκατάσταση των σχέσεων, ωστόσο σημείωσε ότι δεν έχει ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από την ‘Αγκυρα για συγνώμη ή για αποζημίωση για την κατάρριψη του αεροσκάφους και την δολοφονία του Ρώσου πιλότου.

Ανέφερε επίσης ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με την Τουρκία , καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν σχετικοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Είναι επείγον να καταλάβουμε ως χώρα ότι η διπλωματία που ασκούν ισχυρές χώρες όπως η Ρωσία έχει ένα και μοναδικό στόχο: τη διασφάλιση των συμφερόντων της.Αυτό είναι δεδομένο και θεμιτό.Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την δική μας πολιτική ηγεσία και από εμάς τους πολίτες.

Ότι “τσακώθηκε” το Ισραήλ με τη Τουρκία και η Μόσχα με την Άγκυρα,δεν σημαίνει ότι αυτομάτως κερδίζουμε κάτι εμείς.
Σημαίνει οτι έχουμε πολύ καλές ευκαιρίες να κερδίσουμε πολλά,αλλά θα πρέπει να παλέψουμε για να τα πετύχουμε.
Αναμένοντας κέρδη…από το πουθενά,το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χανουμε χρόνο και ευκαιρίες.

Νομίζουμε ότι στη περίπτωση του Ισραήλ,ήδη έχουμε χάσει πολλές.Το ιδιο πάει να συμβεί και με τη Ρωσία.

Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε κοντά με χώρες όπως η Ρωσία.Θα πρέπει που και που να το αποδεικνύουμε,μέσα στα πολύ στενά περιθώρια που έχουμε ως μια χώρα που “ανήκει εις τη Δύση”,είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Νομίζουμε ότι πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει η Αθήνα και οι κυβερνήσεις της να πάψουν να υπόσχονται ότι μπορούν να δώσουν σ΄ αυτές τις συμμαχικές σχέσεις περισσότερα απ΄ όσα πραγματικά μπορούν.
Γιατί η απογοήτευση που προκαλούν στους ισχυρούς όταν καλούνται να υλοποιήσουν αυτά που λένε,ανεπιτυχώς,μετατρέπεται σε εκνευρισμό.

Η Ρωσία είναι πολύ μεγάλη χώρα και ο κ.Πούτιν ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς.Δεν είναι αφελής να πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να κάνει την “επανάστασή” της και να δώσει στη Μόσχα ότι αυτή επιθυμεί.

Από την άλλη θα πρέπει κι εδώ στην Ελλάδα να καταλάβουμε ότι η Ρωσία και ο Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει …τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για να υποστηρίξει τα δίκαιά μας.
Πολλά απ΄ οσα ήθελε να πάρει η Ρωσία στη περιοχή μας,τα πήρε χωρίς να έχουμε καμία συμβολή.

Περιμένει η Ρωσία και ο Πούτιν να έχουν στην Ελλάδα το μικρό έστω ποσοστό συμμετοχής στο επιχειρηματικό “παιχνίδι” που γίνεται.
Σε αρκετούς τομείς και μεταξύ αυτών και στην άμυνα.

Ας αποφασίσουμε,μέχρι που μπορούμε να φθάσουμε στο “τάνγκο” με τη Ρωσία και ας ακολουθήσουμε τα βήματα με επιμέλεια,ωστε οι ελληνορωσικές σχέσεις να έχουν και “απτά οικονομικά αποτελέσματα” όπως είπε χθες ο κ.Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: