Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΡΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, (βίντεο)

avigdorlieberman_2426987b
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Ταραχή έχει δημιουργήσει σε Τούρκους, Αμερικανούς, Ευρωπαίους αριστερούς και μουσουλμάνους γενικά, η είδηση της επανόδου του Avigdor Lieberman στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

FOTO1
Ο ιδρυτής της εβραϊκής Defense Leagur, Rabbi Meir Khane.
Ο ρωσικής καταγωγής Avigdor Lieberman, αναμένεται με την επιστροφή του στην εξουσία, ότι θα σκληρύνει και πάλι την εικόνα του Ισραήλ στον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Άγκυρα είναι το κόκκινο πανί για τους Τούρκους καθώς στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι… «θα του άρεσε να εξαφανιστεί από προσώπου γης η Τουρκία.»
 
Ο Λίμπερμαν είναι γνωστό ότι δεν συγκρατεί τη γλώσσα του όταν έχει ένα πρόβλημα με τη διεθνή κοινότητα προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, αλλά οι δημοσκοπήσεις στο Ισραήλ δείχνουν σταθερά ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών διάκειται θετικά προς το πρόσωπο του .

FOTO2
Πρόσφατα μάλιστα επιτέθηκε με σκληρά λόγια στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ και στον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών, Μιγκέλ Μορατίνος, λέγοντας τους ότι η Ευρώπη πρέπει να απασχολήται μονο με τα δικα της χαοτικά προβλήματα και να σταματήσει να πιέζει το Ισραήλ να ανταποκριθεί στις υποκριτικές αιτήσεις τους για την διεθνή ειρήνη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το 1938 η Ευρώπη αποφάσισε να κατευνάσει τον Χίτλερ αντί να στηρίξει την Τσεχοσλοβακία θυσιάζοντας την χωρίς να κερδίσει την ειρήνη και ο Λίμπερμαν πρόσθεσε,  «Δεν θα είμαστε η Τσεχοσλοβακία του 2010. Θα εξασφαλιστεί η ασφάλεια του Ισραήλ πάση θυσία.”

FOTO3
Και δεν είναι μόνο η Ευρώπη που είναι ένοχοι για την κατάσταση σήμερα, σημείωσε ο Λίμπερμαν.
Ολόκληρη η διεθνή κοινότητα έχει αποτύχει να αποκαταστήσει την ειρήνη βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και του Ισραήλ.

FOTO4
Αλλά το πιο εντυπωσιακό με τον Λίμπερμαν είναι ότι διατηρεί πολύ στενή φιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, με τον οποιο συνεννοείται με άπταιστα ρωσικά.
 

Σίγουρα η επάνοδος του στην εξουσία του Ισραήλ θα σηματοδοτήσει πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: