Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ετοιμάζεται η απόβαση: Ομάδες Αμερικανών,Βρετανών, Γάλλων και Ιταλών κομάντος χτυπούν στόχους των ισλαμιστών στην Λιβύη

NATO_9
ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Eτοιμάζεται το έδαφος για την απόβαση στην Λιβύη καθώς εδώ και αρκετές ημέρες στελέχη ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Γαλλίας χτυπούν στόχους των ισλαμιστών στην χώρα.
 
Πριν μερικές ημέρες ομάδα των SAS κατέστρεψε φάλαγγα οχημάτων του ISIS με πυρομαχικά και εκρηκτικά.
Ενέργεια η οποία στέρησε τις δυνάμεις του ISIS από εφόδια και επέτρεψε στην λιβυκή Πολιτοφυλακή (απέχουν πολύ να χαρακτηριστούν ΕΔ) να ανακόψει την πορεία τών ισλαμιστών προς την στρατηγική πόλη Misrata.


An armed motorcade belonging to members of Derna's Islamic Youth Council, consisting of former members of militias from the town of Derna, drive along a road in Derna, eastern Libya
 

Ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε η βρετανική παρουσία σε ενεργό μάχιμο ρόλο στην Λιβύη.
 
Ο Λίβυος διοικητής Mohammed Durat,επικεφαλής των δυνάμεων της Misurata, αποκάλυψε για την επίθεση “Η μονάδα μου δουλεύειε με τους Άγγλους. Συναντήθηκα με αυτούς προσωπικά".
 

Οι Αμερικανοί Delta Force και Navy Seals βρίσκονται ήδη στην Λιβύη από το τέλος του περασμένου χρόνου όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι πριν μερικές ημέρες.
 
Οι Αμερικανοί ενεργούν από μυστικές βάσεις που δημιουργήθηκαν στην Λιβύη πέρσι χωρίς καμία δημόσια κοινοποίηση 


 
Στην ανατολική και στην δυτική Λιβύη αλλά και στην Misurata.
Οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις εντοπίζουν στόχους, τους εξουδετερώνουν και στρατολογούν «συνδέσμους».
 
Όπως αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου ο αμερικανικός Στρατός «ξεκίνησε τις επισκέψεις στην Λιβύη την περσινή Άνοιξη και εγκατέστησε δύο δίδυμα καταφύγια ενώ το προσωπικό δημιουργεί σχέσεις και επαφές μεταξύ των δυνάμεων που κινητοποιούνται για μια πιθανή επίθεση κατά του ISIS στην πόλη-προπύργιο της Σίρτης».



 
Ήδη ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν και την ιταλική παρουσία, όπου Ιταλοί κομάντος συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση με Βρετανούς SAS εναντίον ισλαμιστικών στόχων στην Λιβύη. Η κοινή αυτή δύναμη μάλιστα έπεσε σε ενέδρα πριν είκοσι ημέρες απόδ δυνάμεις του ISIS.

 
Η ενέδρα περιελάμβανε βομβιστές αυτοκτονίας και για τους Ιταλούς κομάντος λέγεται ότι «σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν» ενώ οι αναφορές λένε ότι κάποιοι Βρετανοί SAS αιχμαλωτίσθηκαν κατά την επίθεση η οποία ξεκίνησε με αυτοκίνητα που ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά

 
 
Στην Ιταλία σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια δύναμη 6.000 ανδρών με τους Βρετανούς να προμηθεύουν 1.000 άνδρες από αυτή την δύναμη.
 
Η απόβαση αυτή θα γίνει στο όνομα της υποστοστήριξης της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» την οποία και αναγνωρίζει ο ΟΗΕ.

 
Οι Αμερικανοί έχουν έντονη παρουσία στην Βεγγάζη και στην Μιζουράτα και όπως αναφέρει το αραβικό Asharq al-Awsat (The Middle East) οι Αμερικανοί κομάντος ήδη ετοιμάζουν την επερ΄χομενη επίθεση κατά του ISIS η οποία αναμένεται πολύ σύντομα

 
Το Asharq al-Awsat αναφέρει ότι «αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται Misrata και Benghazi στην Λιβύη εδώ και εβδομάδες και συντονίζουν όλες τις λιβυκές φατρίες που είναι ενάντιες στο ISIS καθώς οι Αμερικαοί διαβλέπουν μια μεγάλη αύξηση στους μαχητές του λόγω των μεγάλων ηττών σε Συρία και Ιράκ» 

 
Ο Peter Cook, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΑΜ παραδέχθηκε ότι ο αμερικανικός Στρατός είναι σε επαφή με διάφορες λιβυκές ομάδες ώστε να βοηθήσει στην δημιουργία ενός σταθερού κρατικού συστήματος.

 
Παρουσία έντονη όμως έχουν και οι Γάλλοι.

 
Ήδη εδώ και δύο μήνες στέλεχος της λιβυκής κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» ο Khalifa al-Ghweil έχει παραδεχθεί την ότι οι γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα η Λεγεώνα των Ξένων διεξάγει επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών στην Benghazi.

 
Έτσι οι παραπάνω χώρες που φέρουν και την ευθύνη για την καταστροφή της Λιβύης καθώς ανέτρεψαν τον μακαρίτη Συνταγματάρχη Μ.Καντάφι, ο οποίος και φονεύθηκε αργότερα με ιδιαίτερα άγριο τρόπο, επιχειρούν τώρα να θέσουν ένα τέλος στην τραγωδία που δημιούργησαν.

 
Θεωρείται βέβαιο ότι οι Ειδικές Δυνάμεις τους εκτέλεσαν το προπαρασκευαστικό τους έργο σε διάρκεια μηνών και τώρα έρχεται η ώρα για μια πιο δυναμική λύση.

 
Άλλωστε όπως ήδη το pronews.gr έχει αναφέρει το κλείσιμο των εναέριων χώρων σε Ελλάδα, Ιταλία και Μάλτα για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη μόνο την έναρξη επιχειρήσεων μπορεί να προαναγγέλει.

 
Τον χρόνο τον γνωρίζει η Συμμαχία.

 
η Ελλάδα θα διατηρήσει κλειστό τον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη για τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της επικείμενη επέμβασης του ΝΑΤΟ.

 
«Η Ελλάδα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (Notice for Airmen) για κλείσιμο του FIR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών από τη Λιβύη. Ολες οι πτήσεις αεροπλάνων της Λιβύης έχουν απαγορευτεί. Τόσο το ιταλικό όσο και το μαλτέζικο FIR είναι επίσης κλειστά. Αυτό συνδέεται με την επικείμενη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, που θα μπορούσε να ξεκινήσει σύντομα» είπε η πηγή στο RIA Novosti.

 
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η Συμμαχία είναι έτοιμη να επέμβει στη Λιβύη εάν η τωρινή κυβέρνηση της χώρας κάνει ανάλογο αίτημα.»
 
Θεωρείται ότι το αίτημα θαν γίνει τις επόμενες ημέρες κατά πως έπραξε και η κυβέρνηση Μ.Άσαντ ζητώντας στρατιωτική βοήθεια από την Ρωσία στην Συρία.

 
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ «Phoenix Express 2016».
Τα σενάρια της άσκησης επικεντρώνονται γεωγραφικά στη βόρεια Αφρική και σε αυτήν συμμετέχουν δυνάμεις από την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Τυνησία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 
Θεωρείται πολύ πιθανή η συμμετοχή και της Αιγύπτου στις επιχειρήσεις άλλωστε Αιγύπτιοι κομμάντος πέρσι χτύπησαν στόχους του ISIS στην κατεχόμενη από τους ισλαμιστές Ντέρνα.
 





 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: