Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΣΤΗΒ ΛΑΛΑΣ: Είναι Εθνικός Ήρωας και πρέπει να τιμηθεί από την πατρίδα…

Στις 3 Μαΐου 1993 ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος του στρατιωτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Στηβ (Σταύρος) Λάλας, κλήθηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ «για κάποιο υπηρεσιακό θέμα».


Μόλις προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος, του απαγγέλθηκε κατηγορία για κατασκοπεία σε βάρος των ΗΠΑ και δεν άργησε να βρεθεί σιδηροδέσμιος στη φυλακή!

Συγκεκριμένα κατηγορείτο για διαρροή απορρήτων εγγράφων και πληροφοριών που αφορούσαν την αμερικανική πολιτική και τους σχεδιασμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Ο Λάλας πέρασε από δίκη και τελικά καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση και άλλα 5 χρόνια περιορισμό σε αμερικανικό έδαφος…

Το 2005 όμως, κι ενώ είχε σχεδόν εκτίσει την ποινή της φυλάκισής του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τελικά, μόλις το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του… Γεννημένος το 1953 στο Νιου Χάμσαϊρ των Ηνωμένων Πολιτειών από γονείς ελληνικής καταγωγής ο Λάλας είχε από παιδί ιδιαίτερη σχέση με την Ορθοδοξία και την ελληνική παράδοση.

Με το που ενηλικιώθηκε κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό, κάνοντας μάλιστα και αξιοσήμαντη καριέρα (πολέμησε και στο Βιετνάμ, απ’ όπου επέστρεψε στις ΗΠΑ τραυματισμένος και έγινε δεκτός με τιμές ήρωα πολέμου)!

Το 1977 ήταν χρονιά-σταθμός για τη ζωή του Λάλα. Υπηρετούσε στη Σμύρνη για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, όταν γνωρίστηκε με έναν Έλληνα διπλωμάτη στη Σμύρνη, ο οποίος όμως ήταν άνθρωπος της – τότε – ΚΥΠ.

Ο Λάλας δέχτηκε αμέσως να στρατολογηθεί για λογαριασμό της Ελλάδας, θέλοντας να βοηθήσει τη χώρα των προγόνων του, η οποία βρισκόταν σε δύσκολη θέση ύστερα από την κυπριακή τραγωδία και τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Είπε λοιπόν στον άνθρωπο της ΚΥΠ «Όλα για την πατρίδα!» και ξεκίνησε τη δράση του, που κράτησε 16 ολόκληρα χρόνια και πρόσφερε πολλά στη χώρα! Κάποιοι θεωρούν τον Λάλα ως τον σημαντικότερο ίσως πράκτορα της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των ετών αυτών.

Ο μεγάλος αυτός Έλληνας πατριώτης βοήθησε τα μέγιστα τον ελληνισμό σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα (Αιγαίο, Κύπρος, Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρος, Θράκη), ειδικότερα δε στα θέματα της Τουρκίας, στην οποία – κατά κοινή ομολογία – προκάλεσε μεγάλη φθορά!

Πρέπει μάλιστα να ληφθεί υπ’ όψη ότι η δράση του Λάλα έγινε σε μια περίοδο (της Μεταπολίτευσης), όπου ο ελληνικός αμυντικός «οργανισμός» είχε πια καταρρεύσει, λόγω της «αριστεροποίησης» των πάντων και της δίωξης κάθε τι του εθνικού από τον καραμανλισμό και το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταστεί «ξέφραγο αμπέλι» για τους πάσης φύσεως εχθρικούς πράκτορες… Κι όλα αυτά μέχρι που ήρθε η αποφράδα ημέρα της σύλληψης…

Μιας σύλληψης, για την οποία έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα.
Ό,τι όμως και να ισχύει, το δυσάρεστο αυτό γεγονός δείχνει την έλλειψη τουλάχιστον μιας «μίνιμουμ» προστασίας του μεγάλου αυτού Νεοέλληνα από τους αρμόδιους(;) πολιτικάντηδες της άμοιρης πατρίδας μας…

Πιο ρεαλιστική φαίνεται η ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία ο Λάλας έπεσε θύμα της «κρυφής κάμερας» της πρεσβείας, η οποία τον συνέλαβε την ώρα που γέμιζε τις τσέπες του με μικρές λωρίδες χαρτιού που είχε πάρει από το καλάθι του καταστροφέα απορρήτων εγγράφων.

Αντί λοιπόν να κάψει όλα τα χαρτιά ως όφειλε, ο Ελληνοαμερικανός υπάλληλος έσωζε μερικά από αυτά και τα έπαιρνε μαζί του εκτός πρεσβείας (για να βοηθήσει το έθνος)!

Την ασυνήθιστη αυτή εικόνα που κατέγραψε η κάμερα την είδαν οι Αμερικανοί κι έτσι άρχισαν να τον παρακολουθούν, μέχρι που βεβαιώθηκαν πια για τον ρόλο του και, εκείνο τον Μάιο του 1993, τον κάλεσαν ξαφνικά να ταξιδέψει στις ΗΠΑ…

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η φοβερή ταλαιπωρία που πέρασε ο Λάλας, αλλά και η ίδια η οικογένειά του, όσο ήταν έγκλειστος στις αμερικανικές φυλακές.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 14 ολόκληρα χρόνια για να ξαναδεί τη γυναίκα και τα παιδιά του!

Η αλήθεια είναι ότι ο Λάλας και η οικογένειά του δεν έλαβαν καμία απολύτως βοήθεια από τους Γραικύλους που διοικούν το ελληνικό κράτος, με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια να τα περάσουν «δια πυρός και σιδήρου»…

Ευτυχώς που βρέθηκαν μερικοί πραγματικοί Έλληνες και βοήθησαν τους δοκιμαζόμενους σκληρά αυτούς συμπατριώτες μας, κάτι που δείχνει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη σωστοί άνθρωποι και σοβαροί πατριώτες και πως δεν τα έχει χαλάσει όλα ο πολιτικαντισμός της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ!

Επίσης, πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσουμε ότι πραγματική ηρωίδα είναι η σύζυγος του Στηβ Λάλα, η οποία τόσα χρόνια, σκληρά εργαζόμενη, κατάφερε και κράτησε ψηλά το κεφάλι, παρά τα μύρια όσα προβλήματα!…

Είναι λοιπόν ένας σύγχρονος εθνικός ήρωας ο άνθρωπος αυτός!

Ο οποίος δεν δίστασε να ριψοκινδυνεύσει ακόμα και τη ζωή του την ίδια, να θυσιάσει κυριολεκτικά τα πάντα, προκειμένου να συνεισφέρει στην αιώνια ελληνική ιδέα!

Κι όμως αυτόν τον άνθρωπο το απερίγραπτο γραικύλικο κατασκεύασμα, που παριστάνει ότι είναι το «ελληνικό κράτος», τον προσέβαλλε απίστευτα!!!

Τι ακριβώς έγινε; Πολύ απλά, ο Λάλας ζήτησε να πάρει και την ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα (όπως και εδικαιούτο, αφού και ελληνικής καταγωγής είναι και προσέφερε τα πάντα για τη χώρα αυτή!) ΗΔΗ από το έτος επιστροφής του στην Ελλάδα, δηλ. το 2007, και το «ψευδοκράτος» μας(;) αρνήθηκε να του τη δώσει!!!

Γεγονός πρωτοφανές σε παγκόσμιο πραγματικά επίπεδο, αφού δεν τολμάμε καν να διανοηθούμε με τι τιμές ήρωα θα υποδέχονταν έναν τέτοιον άνθρωπο, αν ήταν ομοεθνής τους, σε χώρες όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, το Ισραήλ κτλ.

Κάποτε το Ισραήλ είχε κηδέψει με τιμές μεγάλου εθνικού ήρωα τον πολυεκατομμυριούχο Μάξγουελ (που δεν ήταν καν υπήκοος του κράτους αυτού!), ο οποίος υπήρξε πράκτορας της MOSSAD και πέθανε μυστηριωδώς σε θαλάσσιο ατύχημα το 1991…

Τελικά η ελληνική ιθαγένεια δόθηκε στον Σταύρο Λάλα μόλις τον Μάιο του 2011, κι αφού πρώτα είχαν κινητοποιηθεί – ευτυχώς – υπέρ του κάποιες αφανείς δυνάμεις του ελληνισμού… Διότι δεν μπορεί οι άχρηστοι γραφειοκράτες και τεμπέληδες των υπουργείων (που με τους παχυλούς τους μισθούς «βούλιαξαν» τα δημοσιονομικά μας) να «ελληνοποιούν» τον κάθε βάρβαρο ή τον κάθε αλήτη, για ψηφοθηρικούς λόγους και όχι μόνο, και να αρνούνται να αποδώσουν στον Εθνικό Ήρωα Λάλα τα αυτονόητα!…

 

Σύντομο βιογραφικό του Στήβεν Λάλα

4 χρόνια φυλακή , εξέτισε τα 12 σε Αμερικάνικη φυλακή, η Αμερικανική δικαιοσύνη προσπάθησε να σπιλώσει τον πατριώτη σαν ένα κατάσκοπο που στόχο είχε το χρήμα , η οικογένειά του στην Χρυσούπολη Καβάλας έζησε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς βοήθεια από την ευεργετηθείσα Ελλάδα και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε:
Θα το ξανακάνατε; Η απάντηση αβίαστη «Ναι, για την πατρίδα».

ΣΤΙΒΕΝ ΛΑΛΑΣ: Ο ΖΟΡΓΚΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Γεννήθηκε το 1953 στο Ντόβερ του Νιού Χάμσιρ των ΗΠΑ, Ελληνοαμερικάνος με μικρασιάτικη καταγωγή (Κάτω Παναγιά και Κωνσταντινούπολη) , είναι παντρεμένος με την Μαρία Μαινδανού - Λάλα και έχει δύο παιδιά, η γυναίκα του ζει στην Χρυσούπολη Καβάλας.



Η ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

- Πολέμησε στο Βιετνάμ.
- Λοχίας του στρατού των ΗΠΑ
> - Υπηρέτησε στο στρατηγείο του ΝΑΤΤΟ στην Σμύρνη ( στο τμήμα Επικοινωνιών).
- Από το 1984-1985 υπηρετούσε στο Βελιγράδι.
- Το 1985 - 1989 στην Κωνσταντινούύπολη.
- Το 1989 μετατέθηκε στην Ταιβάν.<
- Το 1990 τοποθετήθηκε στην Μονάδαα Επικοινωνίας Προγραμμάτων (ΜΕΠ) στην πρεσβεία των Αθηνών, μέχρι τις 28/4/1993.

Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ

Όταν υπηρετούσε στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη, τον πλησίασαν «Έλληνες πατριώτες» όπως ο ίδιος τους χαρακτήρισε, οι οποίοι φυσικά δεν ήταν άλλοι από στελέχη του Ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη, και του πρότειναν να βοηθήσει την Ελλάδα με πληροφορίες.

Τώρα στο μυαλό του στήθηκε μια ζυγαριά από την μια το εξασφαλισμένο μέλλον αυτού και της οικογένειας του και από την άλλη άρχισαν να έρχονται όλο και πιο δυνατά ακούσματα των παιδικών του χρόνων από τους Ίωνες γονείς του, τα συναισθήματα που καθημερινά ζούσε στην μικρασιατική πατρίδα, οι επισκέψεις του στο χωριό τους την Κάτω Παναγιά ένα καθαρά Ελληνικό χωρίο που τώρα την πατρογονική γη κατοικούν οι Τούρκοι κατακτητές, όλα αυτά τον έκαναν να πει το μεγάλο ΝΑΙ και όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη του «μου είπαν βοήθησε την πατρίδα , το χρειάζεται...Του λέω εντάξει».
Εκείνη την στιγμή γεννήθηκε ο μεγαλύτερος κατάσκοπος μετά από τους Βαλκανικούς πολέμους.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Ο Λάλας έδωσε:
- Από την Σμύρνη 50 απόρρητα έγγρααφα αλλά και ονόματα Αμερικανών πρακτόρων .

- Από το Βελιγράδι και την Κωνστανντινούπολη μεγά πλήθος απόρρητα έγραφα , «σύνδεσμος» του ήταν αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού που υπηρετούσε στην Καβάλα όπου υπήρχε κλιμάκιο της ΕΥΠ, ο Λάλας ταξίδευε συχνά από Κωνσταντινούπολη στην Χρυσούπολη για να δει την οικογένειά του.

- Από την Αθήνα έδωσε 260 έγγραφα μεγίστης αξίας στον «σύνδεσμο» του Ταγματάρχη Αναξαγόρα Σπιτά, ο οποίος ήταν άτομο του στενού περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη, ο εν λόγω αξιωματικός ήταν προιστάμενος της Α Διεύθυνσης Κατασκοπείας και Συλλογής Πληροφοριών της ΕΥΠ , οι συναντήσεις τους γινόντουσαν σε διαμέρισμα κεντρικής λεωφόρου στου Ζωγράφου το οποίο είχε νοικιαστεί από την ΕΥΠ .

- Όλες οι πληροφορίες του Λάλα ήτααν εξέχουσας σημασίας, σε σημείο να θεωρείται ως το κύριο κλειδί της μυστικής διπλωματίας της Ελλάδος.



Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Στις 26-2-1993 η τότε υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τον πρέσβυ μας στις ΗΠΑ κ. Χρ Ζαχαράκη για μια άγνωστη πτυχή του θέματος των Σκοπίων, την οποία μόνο οι Αμερικάνοι γνώριζαν. Είχαν συντάξει μάλιστα σχετικό υπεραπόρρητο έγγραφο που είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Ουάσιγκτον .


Τότε ο Ντειβιντ Ράνσομ ανέθεσε στον Τζον Κουατρόκι , αξιωματικό του FBI να ερευνήσει την υπόθεση.

Ο Κουατρόκι ήρθε στη Ελλάδα στις 23/3/1993 και εστίασε το ενδιαφέρον του σε 7 υπαλλήλους της πρεσβείας που είχαν πρόσβαση στην μονάδα ΜΕΠ, τοποθετήθηκαν κάμερες που εντόπισαν τις κινήσεις του Λάλα και τεκμηρίωσαν την κλοπή στοιχείων , στην συνέχεια αποκάλυψαν τις συναντήσεις του Λάλα με τον ταγματάρχη της ΕΥΠ.

Στις 28-4-1993 ο Λάλας κλήθηκε από την υπηρεσία του να ταξιδέψει στην Βιρτζίνια για να ενημερωθεί σχετικά με θέματα τρομοκρατίας, μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ...



ΤΑ ΛΑΘΗ

Η Ελληνική πλευρά έκανε πρόταση στον Λάλα τα 1989 να φύγει από το προξενείο της Κωνσταντινούπολης και να έρθει στην πρεσβεία των Αθηνών . (ο κύριος λόγος αυτής της κίνησης ήταν διότι οι πολιτικοί εκτός από τις καθαρά εθνικής φύσεως πληροφορίες, ενδιαφερόντουσαν και για έγγραφα που αφορούσαν την γνώμη του Στέιτ Ντιπέρτμεντ για διάφορους Έλληνες πολιτικούς!!!).

Οι πληροφορίες στην ΕΥΠ δεν «φιλτραριζόντουσαν» και δεν διαβαθμιζόντουσαν πριν παραδοθούν στην πολιτική ηγεσία, οι πληροφορίες του Λάλα μοιράζονταν σαν ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ . Η κα Β Τσουδερού ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη κατασκόπου...

Τέλος πάντων μετά από πολλές αλληλοκατηγορίες των στελεχών της ΕΥΠ βγήκε πόρισμα ότι... «Δεν υπάρχει θέμα συνειδητής αποκάλυψης του ρόλου του Λάλα, αλλά ένας συνδιασμός μοιραίων λαθών».


Πώς όμως πλήρωσε αυτά τα λάθη ο Στίβεν Λάλας: 14 χρόνια φυλακή , εξέτισε τα 12 σε Αμερικάνικη φυλακή, η Αμερικανική δικαιοσύνη προσπάθησε να σπιλώσει τον πατριώτη σαν ένα κατάσκοπο που στόχο είχε το χρήμα , η οικογένειά του στην Χρυσούπολη Καβάλας έζησε όλα αυτά τα χρόνια χωρίς βοήθεια από την ευεργετηθείσα Ελλάδα και όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: Θα το ξανακάνατε;

Η απάντηση αβίαστη «Ναι, για την πατρίδα».

Στη ημερήσια εφημερίδα Press Time υπήρχε συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού Στήβεν Λάλας, που σήμερα ζει απομονωμένος φτωχός και άρρωστος με περιοριστικούς όρους στην Μασαχουσέτη και με την απαγόρευση να έλθει στην Ελλάδα για να δει τα παιδιά του.
Η συνέντευξη είχε τίτλο: «οι Έλληνες πολιτικοί με πρόδωσαν».
Μόνον αυτόν;

Μέσα στα πλαίσια του ίδιου θέματος υπήρχε και συνέντευξη του απόστρατου στρατηγού Γρυλλάκη, ο οποίος ευθέως λέει ότι τον Λάλα τον πρόδωσαν Έλληνες και τον παρέδωσαν στους Αμερικάνους!

Κατονομάζει δε τρία στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδος. 

Ποιοι πρόδωσαν τον Στηβ Λάλας
24 χρόνια εξακολουθεί να ταλανίζει το ερώτημα, ποια είναι τα πρόσωπα που αποκάλυψαν και «έστειλαν» στις ΗΠΑ έναν από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες που είχε η χώρα μας, τον Στηβ Λάλας.
 
24 χρόνια εξακολουθεί να ταλανίζει το ερώτημα, ποια είναι τα πρόσωπα που αποκάλυψαν και «έστειλαν» στις ΗΠΑ έναν από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες που είχε η χώρα μας, τον Στηβ Λάλας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Πρώτο Θέμα, το παζλ του μυστηρίου αρχίζει να συμπληρώνεται και η λύση περιλαμβάνει τον μακαρίτη Ταξίαρχο και μετέπειτα προϊστάμενο του Α’ κλάδου της ΚΥΠ, Αναξαγόρα Σπίτα, μια υφυπουργό Εξωτερικών και δυο «τουλάχιστον» στελέχη της ΚΥΠ.
 
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες για τον Αναξαγόρα Σπιτά, πρόκειται για έναν χαρισματικό αξιωματικό πληροφοριών, ένα άνθρωπο ιδιαίτερα έξυπνο, που χειρίστηκε ιδανικά, μέχρις ενός σημείου, τον Στηβ Λάλας. Όπως θυμούνται κάποιοι συνάδελφοί του, από τη στιγμή που ανέλαβε να είναι «ο χειριστής» του Λάλα έγινε σφίγγα. Τον συναντούσε σε ένα διαμέρισμα, της υπηρεσίας στου Ζωγράφου, περνώντας πάντα ιδιαίτερες προφυλάξεις.
 
 
Εκεί, ο Λάλας του πήγαινε τα σκισμένα έγγραφα που έκλεβε από το κτήριο της αμερικάνικης πρεσβείας-έγγραφα ιδιαίτερα ευαίσθητα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.
Ο Σπιτάς φρόντιζε να κρατάει μυστική τη ταυτότητα του πράκτορα ακόμα και από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς.
 
Όμως μετά τη σύλληψη του Λάλας, σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών θεωρήθηκε υπεύθυνος ο Σπιτάς, που αποκαθηλώθηκε από τον Α΄ κλάδο και με δυσμενή μετάθεση στάλθηκε σε μεραρχία της Καβάλας.
 
Τα επόμενα χρόνια κάποιοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Σπιτά, προκειμένου να πει την δική του εκδοχή, εκείνος όμως επέλεξε να συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό.
 
Τα σενάρια
 
 
 
Σενάριο 1ο: Τον κάρφωσαν αξιωματικοί της ΚΥΠ
 
Το πρώτο σενάριο φωτογραφίζει δυο στρατιωτικούς που μπήκαν στη ΚΥΠ και ανέλαβαν βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση Λάλα. Από λάθος χειρισμούς ή με σκόπιμες διαρροές, οι δύο αξιωματικοί ήταν υπεύθυνοι για την αποκάλυψη της υπόθεσης Λάλα στους Αμερικανούς.
 
 
Κάποιοι λένε ότι δεν ήταν τυχαίο, ότι ο ένας από τους δύο αξιωματικούς που χειρίζονταν τον Λάλα, μεγαλούργησε στα χρόνια που ακολούθησαν τη σύλληψη και την καταδίκη του ελληνοαμερικανού πράκτορα.
 
Σύμφωνα με όσα ακουστήκαν στο κτήριο της Κατεχάκη, ο συγκεκριμένος αξιωματικός επωφελήθηκε από την υπόθεση μοιράζοντας πολύτιμες πληροφορίες δεξιά και αριστερά.
 
 
Επίσης λίγους μήνες μετά την τραγική κατάληξη της υπόθεσης Λάλα, οι καλές σχέσεις του με τους Αμερικανούς πράκτορες της CIA στην Αθήνα έγιναν πολύ καλύτερες.
Ο δεύτερος αξιωματικός που χειριζόταν την υπόθεση Λάλα, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει το διαμέρισμα του Ζωγράφου ως ερωτική φωλιά.
 
Σενάριο 2ο: Η γκάφα της υφυπουργού
 
Η δεύτερη εκδοχή του παζλ των προσώπων που «έδωσαν», θέλοντας η μη τον Στηβ Λάλα περιλαμβάνει την τότε υφυπουργό Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού.
 
Με το θέμα των Σκοπίων να «καίει» εκείνη την περίοδο την Αθήνα, η πίεση στον Λάλα έγινε αφόρητη με αποτέλεσμα αυτός κάθε βράδυ να κουβαλάει σκισμένα έγγραφα από την πρεσβεία τον ΗΠΑ στο διαμέρισμα του Ζωγράφου.
 
 
Ένα από αυτά είναι και η επιστολή του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα κ. Μάικλ Σωτήρχου για την θέση της χώρας του στο Σκοπιανό, η οποία φτάνει στα χέρια της Βιργινίας Τσουδερού.
 
 
 
Εκείνη ενημέρωσε τον τότε πρεσβευτή μας στης ΗΠΑ κ. Χρήστο Ζαχαράκη, για ένα άγνωστο θέμα το οποίο γνώριζαν μόνο οι Αμερικανοί, και του ζήτησε να κάνει διάβημα στο State Department, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να εκπλαγούν από τις λεπτομέρειες του διαβήματος αφού βασιζόταν σε πληροφορίες που δεν έπρεπε να γνωρίζει η Αθήνα.
 
 
 
Άλλες πηγές επιμένουν ότι η κ. Τσουδερού «έδωσε» κατά λάθος τον Στηβ Λάλα σε μια συνομιλία που είχε με τον κ. Σωτήρχο, νομίζοντας ότι η άλλη πλευρά γνώριζε την δράση του, κάτι, πάντως, που σύμφωνα με το στενό περιβάλλον της πολιτικού, διαψεύδετε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: