Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

25 χλμ. μέσα στο έδαφος του συριακού Κουρδιστάν μπήκε ο τουρκικός Στρατός - Σκληρές μάχες με τους Κούρδους

Συνεχίζεται η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων στο εσωτερικό του συριακού εδάφους στην περιοχή του Κουρδιστάν, ενώ οι Κούρδοι αντιστέκονται, όπου μπορούν, καθώς είναι σαφές ότι σε πρώτη φάση παραχωρούν έδαφος


Οι τουρκικές δυνάμεις αναγνώρισης έχουν εισέλθει σε βάθος 25 χλμ. και μεταφέρουν συνέχεια δυνάμεις διευρύνοντας το μέτωπο δυτικά της πόλης Κομπάνι και δημιουργώντας "σφήνα" μεταξύ της πόλης και της Αφρίν. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν αντικειμενικός τους στόχος είναι η Κομπάνι ή η κατάληψη της Αφρίν στα ανατολικά της Κομπάνι.

Συνολικά 40 άρματα μάχης Μ60Α3, ορισμένα εκ των οποίων εφοδιασμένα με πρόσθετη θωράκιση, 25 α/κ πυροβόλα Firtina, περί τα 60 AIFV και επιπλέον 100 οχήματα μεταφοράς, πυρομαχικών εφοδίων κλπ καθώς και δύο λόχοι ειδικών δυνάμεων συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Ακολουθούν έξι Τάγματα Τουρκομάνων και Σύρων φιλότουρκων πολιτοφυλάκων, ενώ στην παραμεθόρια περιοχή της πόλης Κιλίς, που γειτνιάζει με την την πόλης Αφρίν της Συρίας, συνεχίζουν και φτάνουν ενισχύσεις.

Σε ένα πρώτο επεισόδιο υπήρξε θάνατος αριθμού Κούρδων μαχητικών του YPG και τραυματισμός ενός Τούρκου αξιωματικού, αλλά είναι σαφές ότι το YPG, μόλις τώρα "παίρνει θέσεις μάχης".

Στην περιοχή υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Κούρδοι μαχητές με άφθονο αμερικανικό οπλισμό και μόνο εύκολο δεν θα είναι για τις τουρκικές δυνάμεις να τους καταβάλουν και να ελέγξουν την περιοχή εξοντώνοντάς τους.

Πολύ περισσότερο από την στιγμή που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί δεν έχουν αντιδράσεις και παρακολουθούν την εξέλιξη της σύγχρουσης, ενώ η Ρωσία κρατά την ουδετερότητάς της και οι Σύροι σαφώς έχουν ταχθεί με το μέρος της Αγκυρας...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: