Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΡΙΦΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ
 ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ (!!) ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Με στοιχεία και χάρτες ( και μάλιστα από τουρκική πηγή) για άλλη μια φορά ο πρώην Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, πολιτικός μηχανικός, αποδεικνύει που ανήκουν τα Ίμια.

Πρόκειται για μια τρανή απόδειξη ότι οι Τούρκοι ουδέποτε πίστεψαν στην πραγματικότητα ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Απλά ήθελαν να προκαλέσουν κρίση με τα γνωστά αποτελέσματα. Την πολιτική προδοσία της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης που οδήγησε σε ήττα και το χαμό τριών παλικαριών μας.

Ο κ. Διακομιχάλης που κατηγορήθηκε από τον Θεόδωρο Πάγκαλο ως ακροδεξιό στοιχείο, γράφει  στο σάιτ του Μιχάλη Ιγνατίου τα εξής:

«…Αναφορικά με το τελευταίο παραλήρημα του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου τόσον στη Τουρκική εθνοσυνέλευση όσον και σε συνέντευξη στη Τουρκική τηλεόραση λέγοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί να βρεθεί δίκαιη λύση σε όλα τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, παραβιάζει πόρτες ανοικτές. Είπε ότι δεν υπάρχουν καθορισμένα θαλάσσια σύνορα.

Για να του ικανοποιήσω την ασχετοσύνη του ή την ιμπεριαλιστική του συμπεριφορά επειδή η Τουρκία θέλει να το παίξει ιμπεριαλιστική δύναμη ενώ γνωρίζουν οι ταγοί της ότι δεν έχει τα φόντα, ο κύριος Τσαβούσογλου ας μελετήσει καλά τον χάρτη της Τουρκικής Υδρογραφικής υπηρεσίας του έτους 1969 με χαραγμένα τα θαλάσσια σύνορα στη περιοχή των Δωδεκανήσων αλλά και ιδιαίτερα στη περιοχή των Ιμίων επειδή στις δηλώσεις του κάνει και ξεχωριστή αναφορά για το έτος 1996 καθώς επίσης και τους τουρκικούς χάρτες του 1953 που φαίνονται χαραγμένα τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών».

xart1
Χάρτης της τουρκικής Γεωγραφικής Υπηρεσίας του 1969.
xart2
Τουρκικός χάρτης που δείχνει τα Ίμια να ανήκουν στην Ελλάδα.
xart3
Τουρκικός χάρτης που δείχνει ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα.
xart4
Αύγουστος 1824: Ο Μιαούλης τσακίζει τον Τουρκικό στόλο δίπλα στα Ίμια στη Ναυμαχία του Γέροντα και σώζει την επανάσταση του 1821

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: