Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Σκληρό μπρα ντε φερ Ρωσίας-Τουρκίας για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Α.Μεσογείου

 Ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στις κουρδικές περιοχές
10 πυροβολαρχίες S-400 ζήτησε η Αγκυρα!

 Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σκληρό μπρα ντε φερ Ρωσίας-Τουρκίας καταγράφεται τις τελευταίες ώρες με την Μόσχα να προσπαθεί να εγκλωβίσει την Αγκυρα ακόμη περισσότερο στα αδιέξοδα της.
Έτσι έστειλε ρωσικές δυνάμεις στις κουρδικές περιοχές στη Β.Συρία και συγκεκριμένα σε TalRifat, Afrin και Shahba προκειμένου να αποτρέψει την τουρκική εισβολή.

 
 
Η Μόσχα θέλει πρώτα άνευ όρων παράδοση της Ιντλίμπ.
Ετσι η Αγκυρα επανήλθε αυξάνοντας την προσφορά της προς τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι μιλούν για την αγορά μέχρι και  δέκα αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumph.
 
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αμυντικής  και Τεχνικής Συνεργασίας, και συνέντευξη του στην εφημερίδα Kommersant, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, επετεύχθη συμφωνία για την προμήθεια των τελευταίων συστημάτων αεράμυνας.

 

Αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο , δεν πρόκειται  για συζητήσεις και συμφωνία για την παράδοση για παράδειγμα  παρτίδας φορητών όπλων, αλλά για ένα σοβαρό στρατηγικού χαρακτήρα οπλικό σύστημα.
Ως εκ τούτου, υπάρχουν «λεπτομέρειες» .
 
«Παρά τη δυσαρέσκεια αρκετών δυτικών χωρών, η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις για την αγορά ορισμένων τύπων όπλων», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας .
Ο Shugaev σημείωσε επίσης ότι  οι Τούρκοι αιτήθηκαν δέκα πυροβολαρχίες πυραύλων  S-400 Triumph, ( τις οποίες από ότι διαφαίνεται θα λάβουν , ειδικά αν κάνουν αίτηση στην ευρασιατική ένωση).


Όπως αναφέρθηκε, η Τουρκία συμφώνησε να καταβάλει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σχετικά άμεσα για την προμήθεια δύο συστοιχιών  του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 το 2018, ενώ θα πραγματοποιηθεί η παραγωγή δύο ακόμη συστοιχιών πυραύλων του ιδίου τύπου σε τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες, με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας .

Για τους υπόλοιπους πυραύλους δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη γνωστό.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίν Μακένκο, Ρώσο αξιωματούχο του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών Τεχνολογιών της Μόσχας, η αγορά ρωσικών συστημάτων από την  Τουρκία είναι απόρροια της απογοήτευσης της Άγκυρας  από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ειδικά το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον εξοπλισμό των Κούρδων στην Βόρεια Συρία.
Το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 είναι ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας , σχεδιασμένο να καταστρέφει στόχους που ίπτανται στον αέρα και στο έδαφος εκατοντάδες χλμ μακριά .


Οι «λεπτομέρειες» των διαπραγματεύσεων που αναφέρει ο Ρώσος αξιωματούχος δεν είναι γνωστές οπότε δεν γίνεται να εκφραστεί καμία άποψη ή γνώμη, αλλά εφόσον η Τουρκία τελικά αποφασίσει  να παραλάβει 10 συστοιχίες πυραύλων S-400, όλα θα αλλάξουν ριζικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Οι πύραυλοι αυτοί δεν ακολουθούνται από τους περιορισμούς που θα είχαν ενδεχομένως οι νατοϊκοί πύραυλοι patriot , και εφόσον οι τουρκικές δυνάμεις τους τοποθετούσαν περιμετρικά στα σύνορα τους , σε Αρμενία , Α.Θράκη, νότια Τουρκία  και αλλού,  αυτοί θα απειλούσαν μια πλειάδα χώρες , προσδίδοντας μεγάλη ισχύ στις τουρκικές  ένοπλες δυνάμεις και στην κυβέρνηση.


Με την παρουσία αυτών των ισχυρότατων πυραύλων οι Τούρκοι  θα εκβίαζαν ευκολότερα καταστάσεις  , απειλώντας πιθανόν εκτός όλων των άλλων  και  ελληνικό έδαφος αλλά και Βουλγαρικό λόγω εγγύτητας από την Α.Θράκη για παράδειγμα .

Πρόκειται για ένα στρατηγικό όπλο που προσδίδει τεράστια ισχύ σε αυτόν που το κατέχει και…  ο νοών νοείτω .





 
//platform.twitter.com/widgets.js



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: