Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τρομοκρατική επίθεση: Εντοπίστηκαν μέλη του ISIS – Μας ήρθαν ως «πρόσφυγες»


Τέσσερις εξτρεμιστές που ανήκουν στους τζιχαντιστές με τους δύο να έχουν υπηρετήσει στον ISIS, βρίσκονται σε καθημερινή παρακολούθηση από την ΕΛ.ΑΣ και τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει σημάνει συναγερμός μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία.


Η Αθήνα δεν έχει κάποια ένδειξη ότι είναι στόχος των τζιχαντιστών, αλλά όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Νίος Τόσκας, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τέτοια θέματα.
Η ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ, όπως αναφέρει η Real News, έχει εντοπίσει τέσσερις εξτρεμιστές που χρησιμοποιούν «περίεργες εκφράσεις», έχουν επαφές με «ύποπτα» πρόσωπα στο εξωτερικό και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχουν υπηρετήσει στο ISIS.
 
 
Οι δύο είναι μαροκινής καταγωγής και οι άλλοι δύο αιγυπτιακής, έχουν εισέλθει στη χώρα μας με το προσφυγικό ρεύμα και θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληροί», ωστόσο δεν έχουν δώσει αφορμή για σύλληψή τους.

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται επίσης και άλλα άτομα σε προσφυγικά κέντρα, παράτυπα τζαμιά, κυρίως στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Έτσι η Αστυνομία έχει ενισχύσει τις περιπολίες σε εμπορικούς δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λαμβάνει μέτρα για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας σε πολυσύχναστους εμπορικούς και τουριστικούς χώρους.
 
Εξάλλου ένας άλλος ισλαμιστής δεν κράτησε τα προσχήματα αλλά θέλησε να κρατήσει κρυφή την παρουσία του, όπως φαίνεται από το χθεσινό περιστατικό στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, αλλοδαπός άρχισε να φωνάζει το γνωστό «Αλλαχού Ακμπάρ» έξω από τη διεύθυνση αλλοδαπών στην οδό Πειραιώς.


Στο άκουσμα του «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» οι ισλαμιστές που κρατούνται στο κτήριο της διεύθυνσης αλλοδαπών πετάχτηκαν στα παράθυρα και άρχισαν και εκείνοι να φωνάζουν.
 
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον ισλαμιστή και τον ανακρίνουν ενώ ερευνούν αν έχει σχέση με τζιχαντιστές.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: