Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ; ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ… «ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ» ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αντιμετώπιζε το δίλημμα μετά από δέκα χρόνια σπουδές στην ιατρική και με το επαγγελματικό αδιέξοδο καθώς οι πόρτες ήταν σχεδόν παντού κλειστές, τι θα κάνει.

Θα μείνει η θα φύγει ;
Σε μια συζήτηση φάνηκε ότι το πρόβλημα του ήταν ότι ήταν πολύ δεμένος με την παραδοσιακή παιδεία, ότι είχε κάποιο γέροντα που του είχε τονίσει ότι είναι υποχρέωση του να μείνει και να υπηρετήσει αυτόν το τόπο για τον οποίο ορκίστηκε, γι’ αυτό και δυσκολεύονταν να πάρει την απόφαση του να δεχτεί κάποιες πολύ καλές προσφορές που του πρόσφεραν σε μια ειδική κλινική, σε μια βόρεια ευρωπαϊκή χώρα με πολύ καλό μισθό.

Η κατάσταση όμως επιδεινωνόταν συνεχώς καθώς και ο δεσμός του άρχισε να τρίζει εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων που συνεχώς συσσωρεύονταν. Η οικογένεια του δεν είχε πια καμία δυνατότητα να τον στηρίξει άλλο.

Εκείνες τις μέρες όλοι ασχολούνταν με ένα γνωστό τραγουδιστή που τον είχε δεχτεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και η συμβία του με ένα εντυπωσιακό πανάκριβο φόρεμα φιγουράριζε με το χαμόγελο της επιτυχίας.

Κάποιοι έγραψαν τότε ότι ο τραγουδιστής αυτός, που σημειωτέον ήταν αυτός που είχε τραγουδήσει στην κατεχόμενη Κύπρο, προορίζονταν για βουλευτής και ίσως για υπουργός από το κόμμα της αντιπολίτευσης. Το εκπληκτικό ήταν ότι δημοσκοπήσεις τον έφερναν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης. Για ποια υπηρεσία του προς την πατρίδα, για ποιο επιστημονικό του επίπεδο ;

 


Διάβαζε τότε πολλά έντυπα για την χώρα που του πρόσφεραν εργασία και μισθό, ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση της χώρας αυτής για την γλώσσα.
Μπροστά του εκτυλίσσονταν μια κοινωνία έκφυλη, πωρωμένη με ομοφυλόφιλους, με ένα ανώμαλο σεξιστικό προφίλ, με μια ανακατωσούρα φυλών και θρησκειών χωρίς προγευόμενο, με ρεκόρ αυτοκτονιών και ναρκομανών και γενικά με ένα ορίζοντα χωρίς καμία πίστη.


Τελικά τι θα έκανε ;
Θα έμενε στην χώρα των ηλιθίων που ψηφίζουν τηλεοπτικά survivor χωρίς καμία ουσία, ή θα πήγαινε στην χώρα των.. «δαιμονισμένων» όπου του περίμενε ένα λαμπρό μέλλον ;;;
Μήπως ούτε το ένα ούτε το άλλο ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: