Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ- Αναδιάταξη των τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη;

Μετακινείται τουρκική στρατιωτική φάλαγγα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


Μεγάλη αναστάτωση υπήρξε σε δεκάδες Τούρκους πολίτες πρωί -πρωί σήμερα στην εθνική οδό Ε5 στην Κωνσταντινούπολη,  από την παρουσία μεγάλης έκτασης τουρκικής στρατιωτικής φάλαγγας  με οχήματα που μοιάζουν με  κινητούς κλωβούς υποκλοπής επικοινωνιών κα, καθώς και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που προκάλεσαν την περιέργεια των περαστικών, αναφέρει *** ο τουρκικός τύπος.

Πιθανές ενισχύσεις τουρκικών μονάδων είτε στο φως της ημέρας , είτε στο φως της νύκτας  στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης ( μιας πόλης πολλών εκατομμυρίων και «φωλιάς» αντικαθεστωτικών που πνέουν μένεα κατά του Ερντογάν)   μπορεί απλά να σημαίνει, προληπτικά μέτρα ενόψει πιθανού δεύτερου «πραξικοπήματος» εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και εσωτερικών εξελίξεων ή οτιδήποτε άλλο.
Η κατεύθυνση της φάλαγγας ήταν πιθανόν ΒΔ και ενδεχομένως να αφορά κίνηση σε μονάδα διαβιβάσεων που έχει έδρα είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε  στην Α.Θράκη, με κινητά συστήματα αυτού του τύπου.
 
 
Πρόκειται πιθανόν για κινητούς κλωβούς επικοινωνιών , οι οποίοι έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης αποστολών παρακολούθησης των επικοινωνιών του εχθρού, την διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ έχουν δυνατότητα παρακολούθησης πολλών ειδών επικοινωνιών ενώ  χρησιμεύουν και ως κόμβοι επικοινωνιών και πολλά άλλα.

Μιλάμε για επικοινωνιακή υποστήριξη με την  ανάπτυξη κινητών επικοινωνιακών κόμβων, με δυνατότητες εκμετάλλευσης όλων των σύγχρονων μορφών επικοινωνιών, υποδοχής ζεύξεων μεγάλης χωρητικότητας και υψηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων.
Μάλιστα καμία ανακοίνωση των τουρκικών αρχών δεν έχει εκδοθεί  προς το παρόν ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Κάποιοι συνέδεσαν την παρουσία αυτών των συστημάτων ακόμα και με την παρέλαση της 30η Αυγούστου 2017 κατά την επέτειο ανακήρυξης της τουρκικής δημοκρατίας από τον Κεμάλ.
 
Εφόσον όμως πρόκειται για μετακίνηση συστημάτων σε τουρκική μονάδα είναι ενεργό το σενάριο αναδιάταξης δυνάμεων στην Α.Θράκη με στόχο «μελλοντικές» εξελίξεις που θα έχουν σχέση σαφέστατα με χώρες της περιοχής όπως η  Ελλάδα ή η Βουλγαρία οι οποίες συνορεύουν με την το ευρωπαϊκό κομμάτι της Τουρκίας, είτε πρόκειται για  καθαρά εσωτερικές εξελίξεις.
 

Οι μεγάλες προφυλάξεις όμως , όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πέρα από το κανονικό ,   πιθανόν να γίνουν κατανοητά το επόμενο διάστημα , εντασσόμενα  σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενεργειών ενόψει επικείμενων «δραστηριοτήτων» στην περιοχή.

Το γεγονός μεταδίδεται από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση από το  τουρκικό γενικό επιτελείο , διασπείροντας …πλήθος σεναρίων για όλα αυτά.  
*** ο τουρκικός τύπος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: