Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Στα Χνάρια των Πολεμιστών στα Χαρακώματα…Βούλιαξε από Λαό το Όρος Βίτσι!


Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), διοργάνωσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα σεμνά Επετειακά Μνημόσυνα και εκδηλώσεις, στο Γράμμο και στο Βίτσι, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και ταυτόχρονα απότιση φόρου τιμής στους ηρωικούς πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες !



Τους Οπλίτες του Εθνικού  μας Στρατού  αλλά και των άλλων Κλάδων των Ε.Δ, όπως και των αντίστοιχων των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949, πιστοί στο καθήκον και στο κάλεσμα των Νόμιμων Κυβερνήσεων,εξασφαλίζοντας με τη θυσία τους την την Εδαφική Ακεραιότητα και την Ελευθερία της Πατρίδος μας.


Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μεταφερόμενοι με λεωφορεία που είχε μισθώσει η ΕΑΑΣ, αλλά και με δικά τους μέσα, από όλες τις περιοχές της Πατρίδος μας.



Μεταξύ αυτών, δύο ξεχωριστές παρουσίες, δύο ηρωικές μορφές, που είχαν λάβει μέρος στις τότε επιχειρήσεις,οι Στρατηγοί ε. α. Κωνσταντίνος Κόρκας και Παπαμαρκάκης, αειθαλείς και οι δύο παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους.




Την Επετειακή Ομιλία, μεστή περιεχομένου με ιστορικά στοιχεία από επίσημα έγγραφα, καθώς τις συνέπειες του σπαραγμού, εκφώνησε με συγκινητικό τρόπο ο Υπτγος ε.α Τζωρτζόπουλος Ηλίας, Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ του Ν. Καστοριάς.


Το Παράρτημα της ΕΑΑΣ του Ν. Ξάνθης, στη συνέχεια της αδιάλειπτης παρουσίας του, παραβρέθηκε και φέτος στο ΒΙΤΣΙ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παραρτήματος, Υπτγο ε.α Γεώργιο Γεωργιάδη, 60 μέλη του Παραρτήματος με τις οικογένειες τους, αλλά και απλοί συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, συνολικά 95 άτομα.


Μεταφερθήκαμε με 2 λεωφορεία στο χώρο του μνημείου, σε υψόμετρο 2.100 μ., παρακολουθήσαμε την θεία λειτουργία στο παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, προσευχόμενοι υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Ηρώων μας και αποτίσαμε το οφειλόμενο φόρο τιμής.


Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για τους Ήρωες μας. Μεταξύ των προσκυνητών και η πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, του Νομού Ξάνθης, η κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, η οποία κατέθεσε και στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων !

Αθάνατοι οι Ηρωικοί νεκροί μας …Θα σας θυμόμαστε πάντα!
Αργύριος Ανδριώτης  Ταξίαρχος ε.α.
Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: