Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος: «Η Αίγυπτος είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την συμφωνία μας με την Λιβύη»!

Σε βαθιά  «κρυογενική ύπνωση» το ΥΠΕΞ


Σε δηλώσεις που σαν στόχο έχουν να «διαρραγεί» ο άξονας Αθήνας- Καΐρου προχώρησε ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν, με την Τουρκία να παίζει το παιχνίδι του δίκαιου «προστάτη» της περιοχής, που θέλει τάχα να επιστρέψει στην Αίγυπτο ότι αποπειράθηκε να της κλέψει η Ελλάδα!


Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του κάπου στο Μέτσοβο, μιλώντας για Χάγη!

 
Ο Καλίν είπε:
«Έχουμε γίνει αποδέκτες πληροφοριών από επίσημα και ημιεπισημα κανάλια ότι η Αίγυπτος είναι απόλυτα ικανοποιημένη με την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη.

Η δική τους ΑΟΖ (σ.σ. με την συμφωνία μας με τη Λιβύη) έχει επεκταθεί».

EHA News@eha_news
 
Turkish Presidential Spokesman Kalın says is pleased with maritime deal with

"We have received some information from official and unofficial channels. Egypt is pleased with the maritime deal that we signed with Libya. Their EEZ has been extended"
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News
 
 
Οι δηλώσεις Καλίν έρχονται ως συνέχεια προσφάτων σχετικά δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ότι «η Τουρκία με την συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη θα επιστρέψει πίσω στην Αίγυπτο 15.000 τ.χλμ. θαλάσσιας έκτασης που της έκλεψε η Ελλάδα» και αφορούν την βορειοδυτική πλευρά του κοιτάσματος Zohr!


Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο συμβούλιο εξωτερικής πολίτικης που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου  είχε αποκαλυφθεί ότι η Αίγυπτος αρνείται να προχωρήσει σε αμοιβαία ανακήρυξη ΑΟΖ με την Ελλάδα  ανατολικά της Ρόδου, θέλοντας η γραμμή οριοθέτησης με την Ελλάδα να ξεκινά (εφάπτεται) επί του 28ου Μεσημβρινού μη αναγνωρίζοντας έτσι ότι συνιστά δικαίωμα ΑΟΖ το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) και συμπλέοντας ουσιαστικά  με τις τουρκικές θέσεις.


Τώρα οι δηλώσεις Καλίν και αυτό υπό την αίρεση ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη τουρκική ύπουλη προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ρήγμα στις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για την Ελλάδα, το ΥΠΕΞ  εξακολουθεί και δείχνει ότι βρίσκεται   σε σε κατάσταση ανάρρωσης από την...  "υπερπροσπάθεια" μετά τις σπασμωδικές κινήσεις με ταξίδια «πανικού» σε Αίγυπτο και Λιβύη, για να διασώσει ότι μπορεί να διασώσει και μετά επέστρεψε στο θάλαμο της κρυογενικής ύπνωσης.


Την ίδια ώρα ο Κ.Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται σε χαλαρές διακοπές κάπου στο Μέτσοβο, μη έχοντας προφανώς αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάνει δηλώσεις περί Χάγης για την ελληνική ΑΟΖ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: