Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

O Πρέσβης του Ισραήλ «φρενάρει» την Τουρκία: «Δεν θα ρωτήσουμε για τα δικά μας κοιτάσματα»

Καταδίκασε το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης

Ο πρέσβης του Ισραήλ καταδικάζει το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη και στέλνει μήνυμα ισχύος στην Τουρκία για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.
 
Δεν θα ρωτήσουμε την Τουρκία ή οποιονδήποτε τρίτο για τα δικά μας κοιτάσματα, υποστήριξε ο πρέσβης του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, ενόψει της υπογραφής για τον αγωγό East Med.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Αμράνι δήλωσε ότι «η υπογραφή είναι μία ξεκάθαρη δήλωση εκ μέρους των τριών μας κυβερνήσεων ότι προχωρούμε μπροστά, ότι είμαστε δεσμευμένοι στο έργο (σ.σ East Med).

Πρέπει να λύσουμε συγκεκριμένα τεχνολογικά και οικονομικά θέματα, αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνουμε αυτή τη δέσμευση, αφού καταλαβαίνουμε τη σημασία του έργου, βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».
 

Όπως σημείωσε, «τα τεχνολογικά θέματα μπορεί να ξεπεραστούν.
Δεν είναι εύκολο, αλλά θα αλλάξει τις συνθήκες και τις πραγματικότητες σε βάθος χρόνου.», ενώ αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας τόνισε ότι« η τουρκική πολιτική είναι πολύ ξεκάθαρη, τα τουρκικά μηνύματα είναι επίσης πολύ ευκρινή αλλά και πάλι το θέμα στο τραπέζι δεν είναι μόνο η Τουρκία.
Το θέμα στο τραπέζι είναι οι δικοί μας φυσικοί πόροι και τι θα κάνουμε εμείς με τους φυσικούς μας πόρους.
Και θα πρέπει να είναι δική μας απόφαση και όχι το αποτέλεσμα οποιασδήποτε επιβολής που προέρχεται από οποιαδήποτε χώρα από την περιοχή ή αλλού».

Παράλληλα, ο πρέσβης του Ισραήλ καταδικάζει το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη. «Η θέση μας έχει δηλωθεί πολύ ξεκάθαρα.

Δεν πιστεύουμε ότι βοηθάει ή ότι υπηρετεί την υπόθεση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο, ίσως το αντίθετο, οπότε η θέση μας για αυτό το μνημόνιο οριοθέτησης έχει δηλωθεί πολύ ξεκάθαρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: