Θέμα ωρών είναι  όπως φαίνεται πλέον, η πτώση της Τρίπολης της Λιβύης από τον Εθνικό στρατό του Χαφτάρ, μιας και έχουμε κατάληψη οχτώ προκαθορισμένων σημείων εντός της πόλης, με τους τζιχαντιστές να έχουν “στριμωχθεί” σε μια στενή λωρίδα γης αναμένοντας το απλά το μοιραίο.

 
Γι’αυτό τον λόγο και ζήτησε πριν λίγο ***όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα στρατιωτική ενίσχυση ο Σαράτζ από τον Ερντογάν.

Ανακοίνωση LNA : “Η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, έχει σχεδόν καταληφθεί”.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στα αραβικά και λιβυκό ΜΜΕ, ο ταξίαρχος του LNA Khalid al-Mahjoub επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε η κατάληψη του κορμού της πρωτεύουσας και ότι απομένει μόνο μια περιοχή στην οποία συγκεντρώθηκαν όλοι οι φιλότουρκοι αντάρτες αλλά και οι Τούρκοι σύμβουλοι.

Ο Mahjoub δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η πλήρης εξάλειψη των πολιτοφυλακών είναι η μόνη λύση«.
 
 
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η προέλαση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων του LNA έφτασε στα καθορισμένα σημεία σύμφωνα με το σχέδιο σε χρόνο ρεκόρ και έθεσε γρήγορα τα ξένα τρομοκρατικά στοιχεία σε μια «δύσκολη δοκιμασία».

Ο Ταξίαρχος Al-Worfalli, σε αποκλειστικές δηλώσεις προς το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Ain News δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν “στριμωχθεί σαν τα ποντίκια σε μια στενή λωρίδα γης” .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα τρομοκρατικά στοιχεία που εκπαιδεύτηκαν στη Συρία και προέρχονταν από την Τουρκία μέσω του αεροδρομίου της Misurata, είναι σε απελπιστική κατάσταση ενόψει της αναμενόμενης δράσης των ειδικών δυνάμεων της Λιβύης που εκπαιδεύθηκαν για νυχτερινές μάχες και ελιγμούς πίσω από εχθρικές γραμμές.

Άρα το «πάρτυ» αναμένεται το βράδυ στο οποίο θα επιχειρηθεί η εξόντωση εκατοντάδων τζιχαντιστών, οι οποίοι ας μην γελιόμαστε κρατάνε ακόμα όρθια της κυβέρνηση του Σαράτζ μαζί με τα τουρκικά όπλα και τους συμβούλους.
 
Ο Al-Worfalli ολοκλήρωσε τη δήλωσή του υπογραμμίζοντας ότι οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ανακτηθεί κάθε σπιθαμή του λιβυκού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μεγάλη δύναμη του 302ου μηχανοκίνητου τάγματος του LNA είχε μετακινηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές με αποστολή  να σαρώσει τα πάντα.

Όλα αυτά ενώ στο Βερολίνο έχουμε την αναμονή της διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη με στόχο την επίλυση της πολιτικής κρίσης της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χάφταρ προέτρεψε τις δυνάμεις του να εισχωρήσουν προς το κέντρο της Τρίπολης σε αυτό που ονόμασε  «τελική μάχη» για την πρωτεύουσα.

Με τους τζιχαντιστές όμως ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουν οι Λίβυοι κομάντος του Χαφτάρ, δεν μας είπαν όμως τι θα πράξουν με τους Τούρκους συμβούλους που βρίσκονται μέσα στην Τρίπολη και την Μισουράτα;


LibyaReview@LibyaReview
 
1/2
Libyan Amb to Turkey Abdurrazaq Mukhtar: We believe that President Erdoğan will give a helping hand without delay. We should also mention the historical relation that united the Libyan and Turkish people.
View image on Twitter
See LibyaReview's other Tweets
 
 
Εκτιμάται ότι σε αυτό ακριβώς το σημείο , είναι πιο πιθανή από ποτέ μια τουρκική στρατιωτική παρέμβαση, για να μην δοθούν πιθανόν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με Τούρκους στρατιωτικούς, ως αιχμαλώτους,  διότι αυτό θα καταρράκωνε το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και πιο πολύ θα ‘τσαλάκωνε» την εικόνα του σουλτάνου, την οποία  καλλιεργεί ο Τούρκος πρόεδρος  κατά των χωρών της περιοχής,  και συγκεκριμένα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

M.LNA@MElmalehLNA
 
Capture a group of the militia at Ain Zara a few moments ago
1. Youssef Muhammad Bin Niran
2. Muhammad Ahmida Al-Qadi
3.Khalid Faraj Al-Sharif
4. Hussein Kaplan
5. Akram Abdullah Al-Sheikhi
6. Masoud Al-Taher Al-Madani
7. Ali Akhram
8. Ahmed Shakab
9. Alaa Al-Atrash
See M.LNA's other Tweets
 
 
LibyaReview@LibyaReview
 
A LNA Mi-35M helicopter targeting GNA militias in Ain-Zaara, Tripoli.
Embedded video
See LibyaReview's other Tweets
 
 Marsad Libya@MarsadLibya
 
Libya: UAE drones carry out attacks on Sirte causing several casualties https://www.marsad.ly/en/2019/12/18/libya-uae-drones-carry-out-attacks-on-sirte-causing-several-casualties/ 

Libya: UAE drones carry out attacks on Sirte causing several casualties - Marsad Libya

Drones from the United Arab Emirates on Tuesday targeted the Libyan coastal city of Sirte, killing one and injuring three members of forces loyal to the UN-recognized Government of National Accord...
marsad.ly
See Marsad Libya's other Tweets
 
 
Marsad Libya@MarsadLibya
 
Libya Haftar's militias 'rain' rockets on Tripoli neighbourhood https://www.marsad.ly/en/2019/12/18/libya-haftars-militias-rain-rockets-on-tripoli-neighbourhood/ 

Libya Haftar's militias 'rain' rockets on Tripoli neighbourhood - Marsad Libya

The internationally-approved Government of National Accord on Wednesday accused Khalifa Haftar’s self-styled “Libyan National Army” of launching a “rain” of missiles into civilian areas of Tripoli....
marsad.ly
See Marsad Libya's other Tweets
 
 
Marsad Libya@MarsadLibya
 
Libyan National Army Makes 'Excellent Progress' in Battle For Tripoli - LNA Spokesman https://www.marsad.ly/en/2019/12/18/libyan-national-army-makes-excellent-progress-in-battle-for-tripoli-lna-spokesman/ 

Libyan National Army Makes 'Excellent Progress' in Battle For Tripoli - LNA Spokesman - Marsad Libya

The Libyan National Army (LNA) is making significant advances in the capital city of Tripoli and causing heavy casualties among the military ranks of the Government of National Accord (GNA), LNA...
marsad.ly
See Marsad Libya's other Tweets
 
 
ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ@pentapostagma
 
ΕΚΤΑΚΤΟ – Προέλαση LNA στην Τρίπολη: «Ελέγχουμε σχεδόν όλη την πόλη» – Δεκάδες φιλότουρκοι νεκροί
View image on Twitter
See ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ's other Tweets