Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

O EΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ.

«ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ».
ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΑ: «ΒΑΛΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ»!

ΕΘΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΗΜΙΤΗ
Του Απόστολου Αποστόλου, αναλυτή Εθνικών και Διεθνών θεμάτων
Αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα η συνέντευξη του Σημίτη στα ΝΕΑ διότι λέει ό,τι θέλει και αποκρύπτει τα σημεία και τέρατα που προσπάθησε να εφαρμόσει σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων επί πρωθυπουργίας του.

Και στην περίπτωση που είχε απόλυτο δίκιο για τον κ. Καραμανλή, όφειλε στην κρίσιμη αυτή περίοδο να σιωπήσει, ή να επισκεφθεί τον Μητσοτάκη με προτάσεις χωρίς δημοσιότητα ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Επειδή ο συντάκτης θεωρεί ανέντιμο να γίνονται σήμερα τέτοιες δηλώσεις, που μόνο κακό κάνουν, σημειώνουμε τα ακόλουθα για τη διακυβέρνηση Σημίτη:

1.    Τα Ίμια τα έχασε ο Σημίτης και τα φόρτωσε στον Λυμπέρη.
Αν θέλει ας πάει αύριο στα Ίμια για ψάρεμα για να μας πει σε ποια χώρα ανήκουν.

2.    Το 2000 ο ΓΑΠ/ΥΠΕΞ δήλωνε στη Βουλή ότι πρέπει να δεχτούμε τα τουρκικά Ημερήσια Δελτία Πτήσεων (DFS) στο Αιγαίο, δηλαδή να το παραδώσουμε στην Άγκυρα, και ταυτόχρονα ο σύμβουλός του Ταξίαρχος Αθ. Γεωργούδης πήγαινε στον Α/ΓΕΑ Δημ. Λυτζεράκο και Ταξίαρχο Λ. Πηγαδιώτη και Επγό Στ. Κονσολάκη να τους επιβάλει ως Μαξίμου να αποδεχτούν τα DFS, όταν ένας από τους τρεις ευτυχώς του απάντησε να τα βάλει εκεί που ξέρει.

3.    Το Μαξίμου, μέσω Γεωργούδη, ζήτησε από ΥΕΘΑ να καταργήσει το ΓΕΑ τα Πεδία Βολής Άνδρου, Καράβια και Ψαθούρας, επειδή το απαιτούσαν οι Τούρκοι, δηλαδή να καταργήσει η Ελλάδα την εκπαίδευση σε πραγματικό πεδίο μάχης, που ευτυχώς ο τότε Α/ΓΕΑ Λυτζεράκος το απέτρεψε.

4.    Για πρώτη φορά το 1996 το ΝΑΤΟ αποδέχτηκε επί Σημίτη την αποστρατικοποίηση όλων των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με τον Πρέσβη μας στο ΝΑΤΟ να το κάνει γαργάρα, και με το ΥΠΕΞ μούγκα.

5.    Όσον αφορά στην εθνική πολιτική επί διακυβέρνησης Σημίτη, καλό είναι να ρωτήσουν τον πρώην ΥΠΕΞ και Υπουργό Ενέργειας της Κύπρου Ρολάνδη ο οποίος έχει δηλώσει ότι κατά την οριοθέτηση το 2003 της ΑΟΖ Κύπρου – Αιγύπτου, η κυβέρνηση Σημίτη παρενέβη με το σκεπτικό να μην υπολογιστεί η ΑΟΖ Καστελόριζου για να μην στεναχωρήσουμε τους Τούρκους, με αποτέλεσμα δυτικά να πετσοκοφτεί η ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου.

Η στήλη δεν υποστηρίζει την πολιτική του κ. Καραμανλή, ο οποίος πήγε το 2008 για να βάλει VETO στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όταν τρεις μήνες νωρίτερα Ντόρα, Αλογοσκούφης και Λιάπης είχαν αποδεχτεί εγγράφως ότι ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Σκοπίων.

Αυτά τα ολίγα προς το παρόν επιγραμματικά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: