Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ- «Ξύπνησαν» οι Ευρωπαίοι & στέλνουν αρμάδα στην Α.Μεσόγειο

Προσφεύγει στον ΟΗΕ η Ιταλία κατά της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης

Τελικά είδαν και απόειδαν στην ΕΕ και αποφάσισαν να κινηθούν κατά των σχεδίων του Ερντογάν, τα οποία απειλούν την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης όπως φαίνεται.
 
ΓερμανίαΓαλλία και άλλα κράτη μέλη του ΝATO φέρονται να προετοιμάζουν σχέδιο ενάντια στις απειλές της Τουρκίας, για την εξαγωγή αερίου από το Ισραήλτην Αίγυπτο και την Κύπρο στην Ευρώπη, αυξάνοντας την στρατιωτική τους παρουσία στην Α.Μεσόγειο αναφέρει γνωστή αμυντική ιστοσελίδα.
Babak Taghvaee@BabakTaghvaee
Military officials will soon travel to Eastern to pay a visit to / sailors & their navy ships in the area.They are planning for deployment of additional frigates for Peacekeeping missions to counter 's threats.
View image on Twitter
Babak Taghvaee@BabakTaghvaee
 
Minister of Defense of will travel to tomorrow. She will be briefed about 's illegal activities & aggressive behaviour in Eastern . As its result she will decide to deploy submarine and Air defense frigate to the region to counter Turkey.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
See Babak Taghvaee's other Tweets
 
 
Ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας θα μεταβεί αύριο στην Κύπρο, για να ενημερωθεί για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και την επιθετική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Ως αποτέλεσμα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα αποφασιστεί η ανάπτυξη υποβρυχίων και φρεγατών με δυνατότητες αντιαεροπορικής κάλυψης περιοχής, για να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίγκι Ντι Μάιο δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (GNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, θα επισκεφθεί τη Ρώμη τις επόμενες εβδομάδες.
 
 
Ο ίδιος μετά την σημερινή συνάντηση του στην Βεγγάζη με τον Χαφτάρ και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR), Αγκίλα Σάλεχ, ανέφερε ρητώς και κατηγορηματικώς ότι διαβεβαίωσε τους δύο αξιωματούχους, για την απόρριψη από την Ιταλία της συμφωνίας που συνήφθη μεταξύ του Σαράζ και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι η Ιταλία θα απευθυνθεί και στα Ηνωμένα Έθνη για να αποτρέψει την επίσημη καταχώριση αυτής της συμφωνίας.

«Όσο για τον Χαφτάρ, θα συναντηθούμε εδώ στη Ρώμη τις προσεχείς εβδομάδες, όπως συμφωνήσαμε στη Βεγγάζη», ανακοινώνοντας ο ίδιος ότι η κυβέρνηση της χώρας του βρίσκεται στη διαδικασία διορισμού ειδικού απεσταλμένου στη Λιβύη, ενώ είναι σε επαφή με όλα τα κόμματα της Λιβύης.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ολοκληρώθηκε η ναυτική άσκηση Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την κωδική ονομασία «CYP/FRA/IT 2019».

ItaMilRadar@ItaMilRadar
 
Today French Navy frigate "Surcouf" (F711), Italian Navy frigate "Martinengo" (F596) and Cypriot patrol vessel "Ioannides" (P61) are participating in exercise in EEZ.
View image on Twitter
69 people are talking about this
 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετείχαν η Γαλλική Φρεγάτα «SURCOUF», η Ιταλική Φρεγάτα «MARTINENGO» με το ελικόπτερο τύπου NH-90, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και ομάδα ΟΥΚ.
 
Η άσκηση αυτή ήταν τα προεόρτια της δυναμικής στρατιωτικής δράσης της ΕΕ όπως φαίνεται, η οποία άργησε αρκετά, αλλά τελικά «ξύπνησε», κατανοώντας το γενικότερο «βρώμικο» σχέδιο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει η Άγκυρα στην περιοχή, κάτι που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Για το θέμα αυτό επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, μιας και αναφέραμε ότι, «Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Πεντάγωνο κινούνται παρασκηνιακά για τον σχηματισμό μιας κοινής ευρωπαϊκής ναυτικής αρμάδας από Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, για να μη δώσουν στον Ερντογάν την δυνατότητα να κυριαρχήσει στην Α.Μεσόγειο και φυσικά στην Κύπρο».

Το τι θα πράξει τώρα η Τουρκία δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα για τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος κινείται εδώ και καιρό με τη λογική της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτό «ερεθίζει» την δύση στο μέγιστο βαθμό.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: