Άγρια κόντρα έχει διχάσει την Κυβέρνηση των ΗΠΑ.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα 17 Δεκεμβρίου ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων παρά την απόφαση της Γερουσίας.
 
«Η θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
Οι θέσεις μας έχουν αποτυπωθεί στη δήλωση του Προέδρου Τραμπ για αυτό το θέμα τον περασμένο Απρίλιο» ανέφερε ο Morgan Ortagus, όπως μεταδίδουν RT και Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, το αμερικανικό Κογκρέσο υιοθέτησε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, με αποτέλεσμα η Τουρκία να δεχθεί ακόμη ένα χτύπημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ήταν εκείνος που κατέθεσε το ψήφισμα, με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας να υποστηρίζεται επίσης και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν βάλει πολλά εμπόδια, για να μην τεθεί προς ψήφιση το ψήφισμα στο Σώμα, όμως η Γερουσία το ενέκρινε σήμερα ομόφωνα.
Senator Bob Menendez @SenatorMenendez
 
BREAKING: Our resolution to recognize and commemorate the just passed the United States Senate.
View image on Twitter
1,738 people are talking about this
 
 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε εγκρίνει στα τέλη Οκτωβρίου, με συντριπτική πλειοψηφία – 405 ψήφοι υπέρ, 11 κατά – το ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζεται γενοκτονία η μαζική σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς πριν από έναν αιώνα.
 
 
Senator Bob Menendez @SenatorMenendez
 
On @DSenFloor for the 4th time to call for unanimous consent for the passage of my resolution. https://www.pscp.tv/w/cMJ1TTF4ZUVXWEFBeGdXUVB8MXlOR2Fwdlpsd2RLal-EYP3HH-T-UdbETVdO0XWOEuODhi7r1cNYpb9z45mE 

Senator Bob Menendez @SenatorMenendez

On @DSenFloor for the 4th time to call for unanimous consent for the passage of my #ArmenianGenocide resolution.
pscp.tv
130 people are talking about this
 
 
πηγη