Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Έντονα και αρνητικά είναι τα σχόλια για το ρόλο της ΑΓΚΥΡΑΣ στο να «ανοίξει τον ουρανό της» σε Κινεζικά αεροπλάνα , στις ΗΠΑ και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.(και για εμάς ως ένα βαθμό…). 

Σημειώνω ότι στην πρόσφατη συνάντηση τους οι ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ και ΑΣΣΑΝΤ συζήτησαν για το ρόλο της ΚΙΝΑΣ στην Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ και ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ σε βαθμό που η στάση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας να έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε Αμερικανούς-Γερμανούς-Γάλλους και Ισραηλινούς.

Αποκλειστικές μου πληροφορίες φέρουν την ΑΓΚΥΡΑ, τη ΤΕΧΕΡΑΝΗ, τη ΔΑΝΑΣΚΟ και το ΠΕΚΙΝΟ να έχουν συμφωνήσει σε διευρυμένη συνεργασία σε θέματα στρατιωτικών και οικονομικών πληροφοριών!(για αυτό το λόγο επισημαίνω ότι πρέπει να προσέχουμε τους Κινέζους). 

Όπως είναι γνωστό στην άσκηση ΑΕΤΟΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ φέτος δεν συμμετείχαν αεροσκάφη από Δυτικές χώρες, αλλά Κινεζικά. 

Τα τελευταία ανεφοδιάστηκαν στην αεροπορική βάση GAYEM AL MOHAMMED κοντά στην περιοχή ΜΠΙΡΖΑΝ στο νότιο ΧΟΡΑΣΑΝ, ακριβώς απέναντι από τη μεγάλη βάση του ΝΑΤΟ στην επαρχία ΧΕΡΑΤ του Αφγανιστάν, πριν προσγειωθούν στο ΙΚΟΝΙΟ. 

Σημειώτεον ότι στην βάση τους καλωσόρισε ο ίδιος ο αρχηγός της Ιρανικής Αεροπορίας υποπτέραρχος ΜΙΓΚΑΝΙ.

Πάρα πολύ αρνητικές ήσαν οι εκθέσεις 8 Ακολούθων Άμυνας από Δυτικές πρεσβείες στην ΑΓΚΥΡΑ σχετικά με τις Τουρκο-Κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις, ενώ ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΕΔ ναύαρχος ΜΟΥΛΕΝ σε κατ ίδιαν συζητήσεις έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για τις κινήσεις της ΚΙΝΑΣ σε Ανατ. Μεσόγειο-νότια Κινεζική Θάλασσα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: