Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Γνωρίζει καλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα και το περιφρονεί


Κόλαφος για το ελληνικό κοινοβούλιο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι το κοινοβουλευτικό φιάσκο της Γερμανίας.

Το πολυδιαφημισμένο και πολυσυζητημένο ταξίδι στο Μόναχο κλιμακίου βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής κατέληξε στην απόλυτη αποτυχία. Ο Σίκατσεκ παρέπεμψε στον Χριστοφοράκο και ο Χριστοφοράκος είχε πάθει… αμνησία!

Τους κορόιδεψε μπροστά στα μάτια τους, ουσιαστικά τους χλεύασε, δηλώνοντας ότι δεν ξέρει τίποτε από όλα όσα ο ίδιος είχε καταθέσει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης (βλέπε εδώ) προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Ελλάδα, να δικαστεί στην Γερμανία και τελικά να μην είναι δυνατόν να ξαναδικαστεί στην Ελλάδα για το ίδιο αδίκημα.


Ερώτηση: Τι ακριβώς περίμεναν να τους πει ο Χριστοφοράκος; Στην καλύτερη περίπτωση και αν ήσαν τυχεροί, θα τους επαναλάμβανε όσα είπε στην γερμανική δικαιοσύνη. Αν τους έκανε την χάρη, θα επέστρεφαν με το ύφος του θριαμβευτή, κομίζοντας γλαύκα εις Αθήνας. Φυσικά δεν τους έκανε την χάρη.

Αποδεικνύεται άχρηστη η διαδικασία της εξεταστικής. Έχει καταλήξει σε οπερέτα, στην απόλυτη γελοιοποίηση. Και οι Έλληνες βουλευτές δεν έχουν ιώβεια υπομονή, όπως είπε ο κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ. Απλώς δεν θέλουν να παραδεχθούν πως χάνουν άδικα τόσον καιρό τον καιρό τους – και τον δικό μας. Έτσι κι’ αλλιώς, δεν μας ενδιαφέρει αν η υπομονή τους είναι ιώβεια ή όχι.

Ιώβεια είναι η υπομονή του λαού που εδώ και έναν χρόνο ανέχεται να βλέπει τους εκπροσώπους του να αναλώνονται – και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης – με υποθέσεις που δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας.

Και να σκεφθεί κανείς πως όταν δόθηκε το περίφημο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου, το έκαναν «χαρτοπόλεμο» μοιράζοντας ο καθένας στους δημοσιογράφους ό,τι τον συνέφερε.

Την ίδια ώρα που οι Έλληνες βουλευτές έπαιζαν χαρτοπόλεμο, την ίδια ώρα που η δικογραφία της Ζήμενς μπλόκαρε τα φωτοτυπικά των δικαστηρίων, με… εννέα εκατομμύρια αντίτυπα, προκειμένου αυτά να σταλούν στην Εξεταστική Επιτροπή, τον Μάρτιο του 2010, ο Χριστοφοράκος τα έβρισκε με την γερμανική Δικαιοσύνη, που εξέδιδε απόφαση, σύμφωνα με τον οποία ο κύριος αυτός καταδικαζόταν σε κάθειρξη 10 μηνών με αναστολή για το αδίκημα της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της Ζήμενς. Επρόκειτο για ένα απλό πλημμέλημα που αφορούσε την διακινδύνευση χρημάτων της Ζήμενς!

Όλα αυτά αποτελούν μια απέραντη ντροπή. Με δεδομένο ότι οι μίζες δε αμφισβητούνται, με δεδομένο ότι ο Χριστοφοράκος έχει ομολογήσει ότι έδινε μίζες στην Ελλάδα, θα θέλαμε να μάθουμε το περιεχόμενο των ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν και όλα όσα διαμείφθηκαν μεταξύ των βουλευτών και του Χριστοφοράκου.

Στο πρόσωπο των βουλευτών, ο Χριστοφοράκος δεν έφτυσε την Ελλάδα. Έφτυσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα για το οποίο γνωρίζει πολλά και έχει κάθε λόγο να το περιφρονεί.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: