Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το T-50 επιδεικνύει για πρώτη φορά τις δυνατότητες ελιγμών του - Σύγκριση με F-22 (βίντεο)


Ένα νέο βίντεο για το Τ-50 απελευθέρωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπου γιια πρώτη φορά φαίνεται το νέο ρωσικό υπερμαχητικό να εκτελεί μια σειρά ελιγμών και να δείχνει ότι αν και πρόκειται για ένα αεροσκάφος με αεροδυναμικούς περιορισμούς που υπαγορεύονται από το stealth σχήμα του, εν τούτοις έχει τεράστια ευλιξία.

Η επίδειξη έγινε στο αεροδρόμιο του Zhukovsky, ενώπιον του πρωθυπουργού Βλάντιμι Πούτιν. Στην Ρωσία αυτή την στιγμή έχει τεθεί το ζήτημα των κινητήρων ή καλύτερα των εξαγωγων των νέων κινητήρων του αεροσκάφους. 

Αν δηλαδή θα πάνε σε εξαγωγές κατευθυνόμενης ώσης με τετράγωνο σχήμα ή θα παραμείνει συμβατικό το σχήμα των εξαγωγών αυξάνοντας την ώση, αλλά μειώνοντας τον stealth χαρακτήρα του αεροσκάφους, ειδικά από το τόξο κάτω από το αεροσκάφος .



Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε μία "συγκριτική πτήση" μεταξύ του F-22 και του Τ-50. Επειδή όμως πρόκειται για την πρώtη πτήση του Τ-50, η οποία δεν δείχνει παρά ελάχιστα πράγματα από τις δυνατότητες του αεροσκάφους, αυτό που αξίζει να προσεχθεί είναι το F-22 το οποίο εντυωσιάζει με τον βαθμό ανόδου και την ευελιξία του αεροσκάφους. 

Οπωασδήποτε μέχρι το 2015 οπότε αναμένεται να εισέλθει στην παραγωγή το Τ-50 θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις για τα δύο αεροσκάφη, περισσότερες για το Τ-50, αλλά και κάποιες για το F-22, κυρίως σε επίπεδο πρόσθεσης προηγμένου λογισμικού και πιθανότατα και νέων όπλων.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: