Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη δοκιμή πυροδότησης του πυραυλοκινητήρα του υποβρύχια εκτοξευόμενου SCALP-NAVAL



Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της MBDA πραγματοποιήθηκε μέσα στο Σεπτέμβριο δοκιμαστική εκκίνηση του πυραυλοκινητήρα αρχικής ώθησης του υπο-στρατηγικού βλήματος SCALP-NAVAL στην υποβρύχια έκδοσή του.
 
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε «σημαντικό βάθος» όπως αναφέρεται σε φιόρδ της Νορβηγίας η καύση του πυραυλοκινητήρα κράτησε για αρκετά δευτερόλεπτα και χρησιμοποιήθηκε για αυτό το λόγο ένα ενόργανο ομοίωμα του βλήματος. Από αναλύσεις της δοκιμής που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε πως ο πυραυλοκινητήρας συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές στις ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης, όπως και το μοντέλο υδροδυναμικής του βλήματος. 

Η συγκεκριμένη δοκιμή όπως και οι προηγούμενες έχουν ως στόχο την πραγματοποίηση της πρώτης εκτόξευσης της υποβρύχιας έκδοσης του SCALP-NAVAL μέσα στο 2011. Στις 28 Μαίου του 2010 είχε εκτοξευθεί για πρώτη φορά ο ναυτικός SCALP από εκτοξευτή SYLVER A70. 

Το υπο-στρατηγικό βλήμα πρόκειται να παραχθεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη επιφανείας-επιφανείας πρόκειται να εξοπλίσει τις φρεγάτες FREMM από το 2013 ενώ η δεύτερη η υποβρύχια εκτοξευόμενη τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια του γαλλικού Ναυτικού κλάσης Barracuda από το 2017. 




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: