Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010
Ο ΟΗΕ μας ζητά να δεχτούμε και άλλους μετανάστες
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κάλεσε την ΕΕ να «στηρίξει» το άσυλο στην Ελλάδα, παραγνωρίζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας από την παρουσία των μεταναστευτικών ορδών στη χώρα μας.
Δηλώνοντας με ανακοίνωσή της ότι «κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και ότι «τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελούν το κύριο σημείο εισόδου στην ΕΕ για παράτυπα εισερχόμενους μετανάστες και αιτούντες άσυλο» (προσέξτε το «παράτυπα» και την πολιτική ορθότητα στο κείμενο...), δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για όλους όσους πλήττονται στην Ελλάδα.
Αντίθετα, υπογραμμίζει ότι «ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κάθε μήνα... 44 άνθρωποι πνίγηκαν φέτος στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το ποτάμι του Έβρου ενώ ο πραγματικός αριθμός υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερος».
Μας δουλεύουν και από πάνω
Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστεία καταβάλλει μια εξόφθαλμη προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη τους.
Λένε οι παχυλά αμειβόμενοι γραφειοκράτες ότι «από αυτούς που καταφέρνουν εν τέλει να περάσουν απέναντι, κάποιοι επιστρέφονται στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» (μιλάμε για... 1000 άτομα ετησίως, όταν τα σύνορά μας περνούν 300-400 άτομα ημερησίως).
Και λένε πάλι ότι «η ανθρωπιστική κρίση στην ελληνική πλευρά των συνόρων είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων κρατούνται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες...
Σε αυτή την περίπτωση, η παροχή υπηρεσιών όπως στέγασης, ιατρικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι απαραίτητη»... Αυτούς που τα γράφουν αυτά, κανείς δεν τους πήγε στην Πλατεία Αττικής, για να δουν τι έχει συμβεί εκεί όπου μαζεύονται οι λαθρομετανάστες από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Απόπειρα χειραγώγησης των εξελίξεων
Και εδώ, μας σκάνε το παραμύθι, ώστε να θέσουν τις βάσεις για την πολυπολιτισμική κοινωνία-σκουπιδοτενεκέ: «Αναγνωρίζοντας την αδήριτη ανάγκη για έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η ΥΑ προειδοποιεί παράλληλα ότι οι ανάγκες για άσυλο δεν θα πρέπει να τεθούν στο περιθώριο».
Και ενόψει της άφιξης της FRONTEX, ξεδιπλώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης: «η ΥΑ καλεί τις ομάδες της FRONTEX να εξασφαλίσουν ότι θα εντοπίζονται και θα παραπέμπονται στις αρμόδιες αρχές όσα άτομα αναζητούν διεθνή προστασία.
Αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για την Ελλάδα, αφού το σύστημα παροχής ασύλου δεν λειτουργεί σωστά.
Η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου είναι στην καλύτερη περίπτωση δύσκολη ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχει άμεσα παρατηρήσει η ΥΑ, η ίδια η διαδικασία δεν καταφέρνει να αναγνωρίσει τα άτομα που χρήζουν προστασίας».
ΠΗΓΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου