Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ


Πορεία-απάντηση στις 4 Νοεμβρίου
  Με πορεία διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις απαντούν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες στην κοροιδία που δέχονται από την πολιτεία σχετικά με το μέλλον τους. 

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της σύμβασής τους και της υποχρεωτικής απόλυσής τους από το Σώμα. Όπως έχει αναφέρει ο «Ένστολος», οι συμβασιούχοι πυροσβέστες παραμένουν όμηροι των κυβερνήσεων, αφού κανείς δεν δίδει λύση στο εργασιακό τους πρόβλημα. 

Πρόκεται για 5.500 εργαζόμενους που σε ετήσια βάση την καλοκαιρινή περίοδο χαρακτηρίζονται «ήρωες» για τις μάχες που δίνουν, με το σύνολο των πυροσβεστών, κατά των πυρκαγιών, αλλά με τη λήξη της σύμβασής τους περνούν στα… αζήτητα και στο ταμείο ανεργίας, αναμένοντας τη νέα σύμβαση (που τώρα έγινε 7μηνη) για να τρέξουν και πάλι στις φωτιές το επόμενο καλοκαίρι. 

Το άγχος τους έχει πλέον μεγαλώσει αφού κινδυνεύουν ακόμη και αυτές οι συμβάσεις, δεδομένου ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει τις κενές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα με… μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ κ.ά.).

Όπως και οι ίδιοι αναφέρουν το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν ξεκαθαρίζει τι τελικά θα γίνει και συζητούν υποτίθεται επί ενός νομοσχεδίου που κυοφορείται μήνες αλλά τελικά ίσως να μην κατατεθεί καν προς ψήφιση, ώστε να υπάρξουν λύσεις στα χρόνια προβλήματά τους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: