Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ. ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ/ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ1&2


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό, ειλικρινά παρακολουθούσα τις εξελίξεις στην χώρα μας, ενώ επιστρέφοντας με αυτά που βλέπεις εκ νέου πραγματικά αισθάνεσαι πολύ άσχημα.

Και φυσικά η εικόνα της χώρας παραμένει στο εξωτερικό ΘΟΛΗ-ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ και με ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. 
Θα προσθέσω όμως και κάτι άλλο. Μπορεί να λένε για εμάς, αλλά έχουν αρχίσει και κάποιες άλλες χώρες(ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ) να μπαίνουν στο στόχαστρο των Κεντροευρωπαϊκών και Βόρειων κρατών. Και μια από αυτές είναι η ΙΤΑΛΙΑ, όπου αν βγούνε προς τα έξω τα όσα απίστευτα και απαράδεκτα συμβαίνουν εκεί, τότε ειλικρινά η ΡΩΜΗ δεν θα βρει πολλούς υποστηριχτές στην ΕΥΡΩΠΗ. 

Και αυτά βλέπει η ΜΕΡΚΕΛ και οδεύουμε πιθανότατα προς άλλα….. Αφού οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι η κινητήριος δύναμη της ΕΥΡΩΠΗΣ..

Ας μην διαφεύγει της προσοχής σας η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΡΙΣΙΟΥ στην ΝΤΟΒΙΛ/ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ, όπου αρχίζουν να κινούνται και άλλες διαδικασίες σε επίπεδο των ισχυρών της ΕΕ με την ΡΩΣΙΑ.

Και αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι η μεγάλη πιθανότητα να κλιθεί στο μέλλον σε τετραμερή η ΤΟΥΡΚΙΑ, κάτι για το οποίο είναι ήδη θετικές η ΓΕΡΜΑΝΙΑ και Η ΡΩΣΙΑ. 

Μια τέτοια κίνηση θα περιπλέξει επικίνδυνα τα πράγματα, και θα αφήσει πολλές χώρες στα κρύα του λουτρού…(υπάρχει ανανέωση για τριμερή συζήτηση προσεχώς στην ΣΕΟΥΛ, στα πλαίσια του G20, όπου απλά σημειώνω ότι ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ θα είναι εκεί).

Σε όλα αυτά η χώρα μας είναι βαθιά βυθισμένη σε απίστευτα προβλήματα, και ειλικρινά ανησυχώ πολύ για ειδικότερα εθνικά θέματα-ενεργειακή περιθωριοποίηση κλπ. Σήμερα οι πόλεμοι δεν ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ. 

Μπορεί να μην προκαλούν ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ, αλλά ματώνουν άλλα πράγματα, όπως την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, τη ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ μιας χώρας ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, και την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ σου, που οδηγούν αλλού…

Και δυστυχώς στις ηγεσίες(πολιτική-στρατιωτική κα) διακρίνω ένα ιδιότυπο εφησυχασμό και μια δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Στο εξωτερικό πολιτικά δεν μετράμε, ενώ σε στρατιωτικό πλαίσιο, οι πρωτοφανείς περικοπές οδηγούν(μαθηματικά βέβαιο) τις ΕΔ σε ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια στους τομείς της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ κλπ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ. 

Κάποιοι άλλοι όμως κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Και σε αυτό δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής κατεύθυνσης, αλλά και έλλειψης ή υποβάθμισης του ρόλου της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία απλά συντηρεί και συντηρείται.
(ίσως και μέχρι εκεί να είναι οι δυνατότητες της..).

ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, Γερμανός Στρατηγός (και το σέβομαι). Η ΤΩΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.(σταδιακά θα αναπτύξω μερικές από αυτές που μου κατέθεσε σε ξεχωριστό άρθρο από την προσεχή εβδομάδα). 

ΑΛΛΑ ΕΔΩ –ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ- χρειάζεται η χώρα Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών επιπέδου ΜΑΚΝΑΜΑΡΑ-ΓΚΕΝΣΕΡ-κα, και φυσικά στρατιωτικά μυαλά επιπέδου ΑΜΠΡΑΜΣ-ΠΕΤΡΕΟΥΣ-κα,(απλά αναφέρω δυο) που δεν φαίνεται επί του παρόντος να έχουμε. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. Απλά να προχωρά η καθημερινότητα. …

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ2.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Πρώτο Η κυβέρνηση Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεν αντέχει πολύ ακόμα. Είναι και η εικόνα στο εξωτερικό και ειδικά στην Κ.ΕΥΡΩΠΗ. Περιμένουν όλοι τους εξελίξεις μέσα στο 2011. Δεν αποκλείουν κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων, ή κάποια κυβέρνηση «ΣΟΦΩΝ» ή κοινωνική αναστάτωση. Από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και από «χρησιμοποιημένες παρθενογενέσεις» δεν βγαίνει τίποτα. Οι πρωτοφανείς δανεισμοί της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες έχουν κλονίσει την οποιαδήποτε αξιοπιστία μας. Ακόμα και ορισμένες θετικές κινήσεις του πρωθυπουργού εκλαμβάνονται ως οριακές. Είναι όπως μου έλεγε Κεντροευρωπαίος οικονομικό-τραπεζικός αναλυτής «υποχρεωμένη η διεθνής κοινότητα να λέει κάποια καλά λόγια για την κάθε κυβέρνηση, γιατί αλλιώς προς τι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, αφού βυθίζεσαι…». Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων δεν είπαν την αλήθεια στο λαό. Και αν τολμήσει κάποιος να την πει, τον περιθωριοποιούν από τα ευρύτερους κύκλους τα διαρκή-οστεοπορωμένα-απαράδεκτα-οπισθοδρομικά διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Δεύτερο. Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ήταν εκδήλωση φοβική και τριτοκοσμικών αντιλήψεων. ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και θα το πω άλλη μία φορά. ΚΑΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΚΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ- ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟ.(γιατί αυτός κάθεται και τους δίνει σημασία με το να τους ακούει και μόνο).ΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ. Με μυαλά συμβούλων που φθάνουν μέχρι τα όρια του νομού Αττικής δεν πας πολύ μπροστά. ΜΟΝΟΣ του δημιούργησε το πρόβλημα. Δεν χρειάζονταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές(εν μέσο τραγικών οικονομικών καταστάσεων ) να λάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση του.. Και των δυο κομμάτων τα ποσοστά θα είναι σχετικά μικρά. Η ΝΔ δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή. ΤΗΝ ΖΗΣΑΜΕ και ο καταλληλότερος έγινε ΑΣΠΡΟΣ ΣΙΦΟΥΝΑΣ…. Και υπάρχουν και ορισμένοι αδιόρθωτοι που στα εγκεφαλικά τους κύτταρα βλέπουν ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ!!. Κεφάλαια για συμφορά ΑΣΦΑΛΩΣ. Η Διακαναλική άνοιξε τα περί εκλογών (που εδώ και δυο μήνες σας γράφω). ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Το έχω πει δεν προχωράμε ως χώρα. ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ της ξύλινης γλώσσας των πολιτικών μας ότι ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, την έχουμε γνωρίσει. ΑΛΛΑ από την ανερμάτιστη θεωρητικολογία πως πάμε στην υλοποίηση; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ(όπως τα ενέταξαν ήταν λάθος/μπορούσε διαφορετικά να εισαχθεί). Άλλωστε με ή χωρίς την αχρείαστη ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ μπαίνουμε πλέον σε παρατεταμένη ή μη εκλογική περίοδο. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί οι πολιτικές εξελίξεις να κατευθύνονται από δημοσκοπήσεις και δημοσιογραφικούς ακτιβισμούς με εντολοδοχικές μεθοδεύσεις. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Δηλαδή αν μεθαύριο ο ΟΜΠΑΜΑ και οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ χάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές, ΝΑΙ ΜΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Εκτιμώ ότι εδώ και μήνες ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έχει στο μυαλό του τις ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ μέσα στο 2011. Και γνωρίζει ότι θα πάμε σε άλλου είδους κυβερνήσεις που δεν θα οδηγήσουν πουθενά…Όλοι δείχνουν ανέτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, και ή βάζουν ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ Διλλήματα(διακαναλική της απελπισίας) ή ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ (σαν τη ΝΔ που μόλις άκουσε τα περί εκλογών , αλλού κοιτάει…./Γιατί δεν έχει ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Δεν έχει ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ για ΠΟΛΕΜΟ. Είναι «παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια».ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ. Είναι και άσχημα σερβιρισμένο…
ΤΡΙΤΟ. Ο βαθμός κινδύνου κοινωνικής έξαρσης και αντιδράσεων σε πολλά επίπεδα είναι υψηλός. Ούτε τα Αργεντίνικα «ΤΑΓΚΟ της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ» είναι δυνατό να ακολουθήσουμε, ούτε κάποιες άλλες συνταγές. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι πολίτες έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια τους.. Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ/ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΞ…/Θέλει προσοχή και ίσως κάποιες άλλες εξηγήσεις προς το εξωτερικό για το τεράστιο χρέος μας… Αλλά σε αυτό δεν ήμαστε μόνοι. ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟ «ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ» ότι θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις με συνδρομή άλλου πλαισίου, και όχι των βίαιων προσαρμογών. Παρά την καλή εικόνα σε πολλούς κύκλους του Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δυστυχώς αυτό παραπέρα δεν μετουσιώνεται. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Πάντως θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση στην χώρα μας. Και προσοχή γιατί «ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…». Με μια κυβέρνηση πολυπληθή, με έργο ανύπαρκτο, με μέτρα εξοντωτικά για τον μέσο πολίτη, ας μην περιμένουν πολλά… Και φυσικά ο πρωθυπουργός ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(που οδηγεί σε εκλογές), ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Και δεν υπάρχουν ΜΑΓΙΚΑ ΡΑΒΔΙΑ. ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ… Και ούτε βέβαια οι ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟΙ των μικρών ή τα ΣΤΑΧΑΝΟΒΙΚΑ κάποιων άλλων (άκουσα κάποιο υποψήφιο να αποκαλεί την ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ως ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ!!) ή «αυτοί που έδιωξαν τα γαλάζια και ντύνονται με τα λευκά της παρθενογέννησης»(αυτοί ήσαν μέλη ενεργά της προηγούμενης κυβέρνησης των αδιεξόδων και του ωχαδερφισμού) μπορούν να προσφέρουν λύση. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ(έστω και οι νεότεροι) για ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και για συγγραφή απομνημονευμάτων και σφοδρής αυτοκριτικής ως και δημόσιας συγνώμης. ΑΝ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
*Άκουσα πέραν του ΛΕΝΙΝΚΡΑΝΤ… και από άλλο υποψήφιο περιφερειάρχη να κάνει λόγο για ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ. Αυτά βλέπουν και τους τα μεταφέρουν οι εδώ δημοσιογράφοι τους στο εξωτερικό και μας βλέπουν όπως μας βλέπουν… Και είναι και εκπρόσωποι του λαού αυτοί που τα λένε… ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΙ. Τέλος πάντων και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Θέλω να ελπίζω ότι μέσα από την ΒΥΘΙΣΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, θα ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: