Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΛΙΣΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα, οι Ισραηλινοί προτίθενται να χρησιμοποιήσουν στο μέλλον μια σειρά από ιδιαίτερα εξελιγμένα μη-φονικά όπλα εναντίον στολίσκων που έχουν ως στόχο να διασπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό της ΓΑΖΑΣ, που είναι σε εφαρμογή εδώ και 3 χρόνια.

Οι Ισραηλινοί στο εξής εκτιμούν ότι πρέπει να μειωθούν κατά πολύ τα επεισόδια που προκαλούν ανθρώπινες απώλειες και φέρνουν την χώρα σε δύσκολη θέση όπως εξελίχθηκε με την πρόσφατη περίπτωση του ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.

Κάποια από τα εν λόγω συστήματα είναι στην τελική φάση των δοκιμών και γίνεται ευρύτατη εφαρμογή πολλών και επιμέρους τομέων της ΦΥΣΙΚΗΣ.(για προφανείς λόγους δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες).

Τα πιο σημαντικά συστήματα προέρχονται από τον χώρο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ενώ κάποιες λίαν ενδιαφέρουσες επιλογές έχουν στηριχθεί σε 9 μελέτες που παρουσίασαν Ισραηλινοί αξιωματικοί τελευταία στις ΗΠΑ.

Πάντως πρόκειται για τεχνολογίες που δεν προκαλούν θύματα και αιματηρές αντιπαραθέσεις. 

Ασφαλώς και ο ρόλος των κομάντος του Ναυτικού θα παραμείνει υπολογίσιμος , αλλά μέσα από την εξέλιξη αυτών των συστημάτων σταδιακά θα αποφεύγονται τα χειρότερα.(πχ μέσω ας πούμε ακινητοποίησης πλοίου, και διαφόρων άλλων επιλογών.…).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: