Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εκδηλώσεις μνήμης για το ανδραγάθημα του Ναυάρχου Βότση


 Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), για πρώτη, τίμησε με εκδηλώσεις τη μνήμη του ναυάρχου Βότση που έχει γράψει χρυσές σελίδες στην Ιστορία του κλάδου.
 
Όπως μας πληροφορεί σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΓΕΝ, «ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό τουρκικού θωρηκτού ‘ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ’ μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσή της».

Οι εκδηλώσεις συμπεριλάμβαναν αθλητικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης με τέσσερις ιστιοδρομίες. Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα  του Ναυάρχου Βότση , έδωσε την εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας και έκανε τις απονομές των μεταλλίων στους αθλητές στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδας. Ακολούθησε συναυλία με εμβατήρια και σαλπίσματα της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού η οποία συμπλήρωσε 130 χρόνια από την ίδρυσή της.
Defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: