Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ - ΦΟΥΛΕ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την διεύρυνση Στέφαν Φούλε είχε στις Βρυξέλλες ο Τουρκοκύπριος Ντερβίς Ερογλου, που δήλωσε ικανοποιημένος από την στάση του Επιτρόπου απέναντι στα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Φούλε, με τον οποίο ο κ. Ερογλου συζήτησε το θέμα της «οικονομικής απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, «αισθάνεται μεγάλη συμπόνοια για τους Τουρκοκυπρίους», καθώς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η «συμπόνοια», όμως, δεν στάθηκε αρκετή για να λύσει το «πρόβλημα» σχετικά με το απευθείας εμπόριο, καθώς, όπως είπε ο Ερογλου, το μέλλον του έχει καταστεί αβέβαιο, καθώς ο κανονισμός θα συζητηθεί στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου 10.

Ως γνωστόν, η Κύπρος έχει μπει ενιαία στην ΕΕ, αλλά η συμμετοχή του κατεχόμενου τμήματος τελεί σε αναστολή, έως ότου λυθεί το πρόβλημα – που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής – και αποχωρήσουν από το νησί τα στρατεύματα κατοχής.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: