Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τουρκικη εφημερίδα για Δραγώνα/ ΔΡΑΓΩΝΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

25-10-2010 Εφ. Μπιρλίκ

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ το είχαμε γράψει και είχαμε προειδοποιήσει. Είχαμε πει πως ¨Η Θάλεια Δραγώνα δεν γνωρίζει την μειονοτική εκπαίδευση και προσπαθεί να την τραβήξει σε άλλες κατευθύνσεις¨ όμως δυστυχώς  δεν άκουσαν. 

Εντέλει η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας Θάλεια Δραγώνα που έλεγε πως ¨Γνωρίζω την μειονοτική εκπαίδευση, μάλιστα την γνωρίζω πολύ καλά¨, φέρεται να έχει παραιτηθεί. 

Μη μπορώντας να λύσει τα χρόνια προβλήματα στην μειονοτική εκπαίδευση, αντίθετα και ενώ είναι φανερή η περίπλοκη κατάσταση της, λέγεται πως θέματα όπως Χαρά Νικοπούλου, Ε.Π.Α.Θ. και οι δηλώσεις της πως δεν υπήρχε Ελληνική ταυτότητα πριν το 19ο αιώνα την υποχρέωσαν να παραιτηθεί. Όμως υπάρχει μια άγνωστη αλήθεια, και αυτή είναι πως το μυστικό για ποιο λόγο παραιτήθηκε το ξέρει μόνο η ίδια.
Όμως υπάρχει και αυτή η αλήθεια. Η Θάλεια Δραγώνα καθώς δεν ήξερε καθόλου την μειονοτική εκπαίδευση προσπάθησε να δοκιμάσει λάθος δρόμους. Το πρόβλημα της μειονοτικής εκπαίδευσης δεν είναι ότι τα παιδιά της μειονότητας δεν ξέρουν ελληνικά, αλλά το ότι το κράτος δεν επιθυμεί να τα εκπαιδεύσει. Διότι τα παιδιά της μειονότητας θέλουνε στα σχολεία μαθήματα σε τουρκικά και ελληνικά. Όσο δεν βελτιώνεται αυτή η περίπλοκη κατάσταση, πολλές ακόμη Δραγώνες θα φύγουν.
Σχόλιο : Θα σφίξω τα δόντια να αντέξω κι αυτό το χτύπημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: