Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μία ακόμη σειρά ιπταμένων αναλαμβάνει καθήκοντα


Στις πολεμικές Μοίρες θα οδεύσουν πλέον οι απόφοιτοι της 82ης σειράς Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους.

Τα καθήκοντα που θα αναλάβουν είναι πιο κρίσιμα από ποτέ για την εθνική άμυνα, αφού ουδείς θα πρέπει να λησμονά ότι σε εποχές όπου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει τρωθεί και επικρατεί μια αντίληψη γενικής αποδιοργάνωσης, οι ορέξεις «φίλων» και «συμμάχων» κατ’ όνομα, μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, ενώ η μαχητική και επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν είναι κάτι που εξασφαλίζεται εξίσου γρήγορα.


Δεν μπορούμε παρά να τους ευχηθούμε «καλές προσγειώσεις» και να τους διαβεβαιώσουμε για την αγάπη και το σεβασμό με τα οποία θα περιβάλλουμε το λειτούργημα το οποίο επιτελούν. 

Από την απόδοση και εξέλιξή τους, είναι βέβαιο ότι θα βάλουν ένα λιθαράκι στην ανατροπή του σημερινού σκηνικού, ενώ, γιατί όχι, κάποιοι από αυτούς θα μπορέσουν να αποτελέσουν μετά από αρκετά χρόνια, ηγετικές φυσιογνωμίες του τιμημένου και παγκόσμια αναγνωρισμένου για την αξία του, Κλάδου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ):
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Διασπορά της Καλαμάτας, η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 82ης Σειράς Ιπταμένων παρουσία του Διοικητού της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) Υποπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Πιέρρου.

Ο Διοικητής ΔΑΕ απένειμε στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Δημήτριο Βλάχο, τους Επαίνους και τα Βραβεία για την αποφοίτησή του ως Αρχαιότερος Έλληνας Ανθυποσμηναγός και ως Πρωτεύσας στην πτητική εκπαίδευση.

Την τελετή παρακολούθησαν οι πολιτικές, στρατιωτικές και θρησκευτικές αρχές της Μεσσηνίας και συγγενείς των Ανθυποσμηναγών.

Αντισμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ




defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: