Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στην Αθήνα η τουρκική «σοσιαλιστική» αντιπολίτευση…


Η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα διεξαχθεί στα τέλη της εβδομάδας στην Αθήνα, αποτελεί πόλο έλξης για τις ηγεσίες των σοσιαλιστικών κομμάτων, μεταξύ αυτών και το Τουρκικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP).


Έχοντας πρόσφατα συντριβεί στις εθνικές εκλογές στην Τουρκία, η παρουσία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Αθήνα δεν αποτελεί κάποια ιδιαίτερη είδηση, αν και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 

Ταυτόχρονα, η εξουσία το στο κόμμα βρίσκεται υπό αμφισβήτηση αν και δεν αναμένεται κάποια σημαντική προσπάθεια – πρωτοβουλία ανατροπής του.

Και μια που θα βρεθεί στην Ελλάδα, ο Κιλιτσντάρογλου που φέρει το όνομα του Τούρκου «πατερούλη» (από ευγένεια δεν μιλάμε για «Τούρκο Στάλιν»…) του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, θα πεταχτεί μια βόλτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη να προσκυνήσει στο σπίτι του θεμελιωτή της Τουρκικής Δημοκρατίας (πάλι για λόγους ευγένειας αποφύγαμε τα εισαγωγικά…) και σφαγέα του Ελληνισμού και σειράς άλλων μειονοτήτων της «ανεκτικής» Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την αναβίωση της οποίας ονειρεύεται ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Αχμέτ Νταβούτογλου…
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: