Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κυπριακό: Εξισώνει θύματα και θύτες Βρετανός υπουργός…


Την αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βρετανού υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντιγκτον για το θέμα των περιουσιών των Ελληνοκυπρίων, με τις οποίες ουσιαστικά εξισώνει τα θύματα με τους θύτες. 


Το Κυπριακό ΥΠΕΞ με γραπτή ανακοίνωση του χαρακτηρίζει «το λιγότερο ατυχή τη σύγκριση και τον παραλληλισμό του σφετερισμού των κλεμμένων ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, με τα όποια νομικά ή άλλα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύπτουν από την αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές από Βρετανούς». 


Οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκδιώχθηκαν από τις περιουσίες του με τη βία των όπλων και ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής».

 Στην ανακοίνωση προστίθεται, πως «παρά το γεγονός ότι νομικά ή άλλα προβλήματα, που ενδεχομένως να προκύπτουν από την αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές από Βρετανούς», δεν εγέρθηκαν στις συναντήσεις του κ. Λίντιγκτον, «η κυπριακή κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και επίλυσή τους». 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου στη Λευκωσία και σε ερώτηση για το θέμα της αγοράς περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα από Βρετανούς πολίτες, ο Λίντινγκτον είπε πως το θέμα των περιουσιών δεν περιορίζεται μόνο στο «βόρειο τμήμα του νησιού». 

Υπάρχουν, είπε, «και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τίτλους για μερικούς απόδημους Βρετανούς που ζουν στο νότιο τμήμα του νησιού»…
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: