Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Άμεση λύση του Κυπριακού επιθυμεί η Βρετανία



Λύση στο Κυπριακό πριν από την κυπριακή προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012 επιδιώκει η Βρετανία, όπως δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.


«Όσο πιο σύντομα εξευρεθεί η λύση στο κυπριακό τόσο το καλύτερο για τις δύο κοινότητες της Κύπρου», τόνισε ο Βρετανός υφυπουργός.


Ο κ. Λίντινγκτον επανέλαβε τη στήριξη της Βρετανίας στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του κυπριακού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με ίσα δικαιώματα για όλους και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. 

Εξέφρασε ακόμη την ευχή όπως στη συνάντηση της Γενεύης στις 7 Ιουλίου μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σημειωθεί κάποια πρόοδος.

Διαβεβαίωσε, επίσης, για τη στήριξη της Βρετανίας στις προσπάθειες της Κύπρου να φέρει εις πέρας μια επιτυχημένη προεδρία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012.


Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού επανέλαβε τη θέση της κυπριακής Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας


Είπε ότι η Κύπρος τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με την προϋπόθεση ότι η Άγκυρα θα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: