Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα- “Βροχή” από δακρυγόνα

 



Τελευταία ενημέρωση 16:00
Αυτή την ώρα είναι αρκετά τεταμένη η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους συνεχίζει ο πόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και στυνομικών. 

Εκκενώθηκε πλήρως το ξενοδοχείο King George Palace, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για την ασφάλεια των ενοίκων και των εργαζομένων. 


Η Βουκουρεστίου είναι πνιγμένη στα χημικά καθώς κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες και προκαλούν εκτεταμένες ζημιές.
Πεδίο μάχης το κέντρο
Επιθέσεις σώμα με σώμα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καπνογόνα και τραυματίες «ντύνουν» το σκηνικό έξω από τη Βουλή και στους γύρω δρόμους. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική καθώς οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Με σφεντόνες, πέτρες, ρόπαλα και ότι βρουν μπροστά τους ομάδες διαδηλωτών έχουν ξεχυθεί στην Σταδίου, την Καραγ. Σερβίας, την Αμερικής και την Πανεπιστημίου.

Λίγο νωρίτερα, άνδρες της αστυνομίας επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους, οι οποίοι εκείνη την ώρα κατέγραφαν τη στιγμή της σύλληψης ενός διαδηλωτή, τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς.


Οι διαδηλωτές νωρίτερα προσπάθησαν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί έξω από τη Βουλή και να σπάσουν το αποκλεισμό, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ξύλο και κρότου λάμψης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 τραυματίες, ενώ 200 έχουν μεταφερθεί στην είσοδο του Μετρό, με αναπνευστικά προβλήματα. Έχουν γίνει 5 συλλήψεις.

Ένταση στην οδό Αμαλίας
Γύρω από τα Κοινοβούλιο βρίσκονται ήδη χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» πολίτες, ενώ άλλοι συνεχίζουν να φτάνουν στο Σύνταγμα, σε μια προγραμματισμένη εδώ και μέρες διαμαρτυρία, ενόψει ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. Στην οδό Αμαλίας υπάρχει αυτή τη στιγμή ένταση καθώς συγκρούονται διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθησαν να ρίξουν τα κιγκλιδώματα, με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι κάνουν ξανά χρήση χημικών.

Στις 11.15 έφτασε στο Σύνταγμα το μπλοκ των «Αγανακτισμένων» που βρίσκονταν στον Ευαγγελισμό, μαζί με σωματεία «Αγανακτισμένων» από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Στις 07:30 έφτασαν και οι «Αγανακτισμένοι» Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ξεκίνησαν χτες το βράδυ από την συμπρωτεύουσα για να ενωθούν με τους διαδηλωτές που είναι μέρες τώρα στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει κοινοποιήσει το κίνημα των «Αγανακτισμένων», θα περικυκλώσουν την Βουλή σε τρία σημεία: στον Ευαγγελισμό, το Καλλιμάρμαρο και την Αμαλίας. Λ. Αμαλίας από Διάκου, Β. Κωνσταντίνου (κάθοδος), Β. Σοφίας από Χίλτον, Σταδίου από Αιώλου και Πανεπιστημίου, παραμένουν κλειστές.


Νωρίτερα οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν κινητοποίηση ακινητοποιώντας τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους. 

Στο ύψος του Ευαγγελισμού μάλιστα υπήρξε σύγκρουση μεταξύ 200 ατόμων και των ΜΑΤ γιατί οι πρώτοι είχαν αποκλείσει και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτως ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την αστυνομία.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: