Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια στο Σύνταγμα

http://www.real.gr//Files/Articles/Photo/77292.jpg

17:01 Γιατρός αυτόπτης μάρτυρας έκανε έκκληση μέσω του Alter να πάνε γιατροί στο μετρό του Συντάγματος, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 500 τραυματίες.

16:45 Νέα επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή Οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την οδό Πανεπιστημίου   


16:37
Σε εξέλιξη νέα επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ομάδες νεαρών απαντούν με τη ρίψη φωτοβολίδων και μαρμάρων. Εκκενώνεται αυτή την ώρα το ξενοδοχείο King George.




16:30 Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» την είδηση της υπερψήφισης του νέου πακέτου μέτρων, που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.


16.15 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από την εκτεταμένη χρήση χημικών.

15.55 Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Σύνταγμα μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, ενώ αποπνικτική παραμένει η κατάσταση από τα δακρυγόνα  Σύμφωνα με με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρία άτομα ενώ έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα 26 προσαγωγές, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί 19 αστυνομικοί.


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com



Διαβάστε επίσης
-Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα επεισόδια στο Σύνταγμα

15.40
Δεκάξι συνολικά άτομα έχουν τραυματιστεί στα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από αυτούς οι 15 είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη αποχωρήσει, ενώ μόνο ένας παραμένει για εξετάσεις.


15.35
Συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος στη Σταδίου, την Ερμού και τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπου οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα.


15.25 Σε συνεννόηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου King George και τη συνδρομή της αστυνομίας, προχωρά η εκκένωση του κτιρίου από τους πελάτες.


15.10 Οδοφράγματα έχουν στήσει οι διαδηλωτές στη συμβολή της οδού Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος, ενώ συνεχίζεται ο "πετροπόλεμος".


15.00 Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 27 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.


14.30
Η εκτεταμένη χρήση χημικών έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών από την Λεωφόρο Αμαλίας και τη Βασ. Γεωργίου Α'. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.


14.10 Σε δεκάδες προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία, ενώ αρκετά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θυμίζουν πεδία μάχης.


Δείτε πλάνα από τα επεισόδια (χωρίς ήχο)




14.05 Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκαταστήσουν το κιγκλίδωμα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα επεισόδια στην πλευρά του Βασ. Γεωργίου Α'.


13.45
Συνεχίζονται τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αμαλίας, τη Βασ. Γεωργίου Α' και την Πανεπιστημίου. "Βροχή" οι πέτρες και τα δακρυγόνα.

Δείτε εικόνες από την ένταση (χωρίς ήχο)





13.30
Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια στο ύψος των λουλουδάδικων. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών.


13.25
Ένταση επικράτησε πριν από λίγο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ανάμεσα σε διμοιρίες των ΜΑΤ και διαδηλωτές.

13.00
Ένταση πριν από λίγο ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και διαδηλωτές που επιχείρησαν από την πλευρά του Εθνικού Κήπου να περάσουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν.


12.15 
Ολοένα και αυξάνονται οι "Αγανακτισμένοι" στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

11.25 Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η κατάσταση της υγείας των οκτώ ατόμων που τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο ύψος του Ευαγγελισμού, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τους οκτώ τραυματίες -επτά άνδρες και μία γυναίκα- οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι δύο αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα και έχουν ήδη αποχωρήσει, οι υπόλοιποι έξι είχαν εκδορές και μικροτραυματισμούς και αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.


11.15 Πληθαίνουν ώρα με την ώρα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος.


10.55 Στην πλατεία Ομονοίας βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.


10.45   Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας ώστε να εισέλθουν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο.

10:00 Επίθεση από «Αγανακτισμένους» δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο της τη Βασ. Σοφίας για να πάει στη Βουλή όταν έγινε αντιληπτή από ομάδα «Αγανακτισμένων».
Οι διαδηλωτές αντέδρασαν όταν είδαν τη βουλευτή, σταμάτησαν το αυτοκίνητο και της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίοι έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.




9.55
Ένταση δημιουργήθηκε στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους προς την λεωφόρο Βασ. Ολγας.


9:25
Αστυνομοκρατούμενη περιοχή θυμίζει η Βασιλέως Κωνσταντίνου. Οι δυνάμεις τις αστυνομίας είναι τοποθετημένες περιμετρικά και υπάρχουν εκατοντάδες μηχανές της αστυνομίας ώστε ο δρόμος να μείνει ανοιχτός για τα βουλευτικά αυτοκίνητα προκειμένου να κατευθυνθούν στη Βουλή.


Δείτε εικόνες από την περιοχή (χωρίς ήχο)





9.15 Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στην Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την παρουσία εκατοντάδων διαδηλωτών, ενώ η αστυνομία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή με νέες διμοιρίες.



Την ίδια στιγμή, μικροπεπεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του Χίλτον ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές, ενώ έγινε χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκε ένα άτομο.



8:30 Κλειστό είναι αυτή την ώρα το κέντρο της Αθήνας περιμετρικά από την Καλλιρρόης μέχρι το Καλλιμάρμαρο. Σταδιακά έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα, ενώ συνεργεία του Δήμου επιχειρούν να καθαρίσουν το χώρο γύρω από τη πλατεία όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές. Από τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν 15 πολίτες, έγιναν 27 προσαγωγές και τραυματίστηκαν 30 άτομα. Aνάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας αστυνομικός που ακρωτηριάστηκε στα δάχτυλα όταν μία χειροβομβίδα κρότου - λάμψης έσκασε στα χέρια του. Αμέσως συνάδελφοι του, αστυνομικοί και πολίτες έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.


Δείτε εικόνες από το περιστατικό (χωρίς ήχο)




7.30 'Εφτασαν στην Αθήνα εκατοντάδες "Αγανακτισμένοι" από τη Θεσσαλονίκη.

6:00 «Βομβαρδισμένο τοπίο» το κέντρο της Αθήνας και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Το ξημέρωμα έφερε στο φως τα αποτελέσματα από τα χθεσινά επεισόδια, ενώ σε δύο ώρες θα αρχίσει και πάλι η προσέλευση του κόσμου έξω από το Κοινοβούλιο.

Εικόνες από την πλατεία Συντάγματος στις 6 το πρωί (χωρίς ήχο)





real

Δεν υπάρχουν σχόλια: