Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στο όριο των 151 ψήφων το Μεσοπρόθεσμο


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Όλα παίζονται στη Βουλή μέχρι αύριο το μεσημέρι καθώς το όριο των 151 ψήφων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα παρά την αισιοδοξία που επικρατεί στην κυβέρνηση.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το μεσημέρι, οι «3 Σωματοφύλακες» που έχουν αναλάβει να «νουθετήσουν» τους υποστηρικτές της αρνητικής ψήφου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό ότι ο μαγικός αριθμός 151 συν 3 με 4 ψήφοι έχει ήδη εξασφαλιστεί.


‘ Άρα το Μεσοπρόθεσμο, αύριο το μεσημέρι θα ψηφιστεί και το ίδιο θα συμβεί και την Πέμπτη με τον Εφαρμοστικό Νόμο.

Όμως το ρεπορτάζ δείχνει μία διαφορετική κατάσταση.
Στους ήδη δημόσια τοποθετημένους απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αθανασιάδη, Κουρουπλή, Ρομπόπουλο, Αράπογλου, χθες προστέθηκαν οι: Μίμης Ανδρουλάκης, Β. Γιουματζίδης, βουλευτής Πέλλας και Τόνια Αντωνίου.

Γεγονός είναι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη σε κλοιό παρακολούθησης και ισχυρότατων πιέσεων, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές στην αυριανή ψηφοφορία, ενώ ο φόβος για τους «βουβούς» βουλευτές, που δεν έχουν εκφραστεί δημόσια για το Μεσοπρόθεσμο παραμένει ακέραιος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Στους διαδρόμους της Βουλής υπάρχει πληροφορία ότι αυτοί οι «βουβοί» βουλευτές είναι 3 ή 4.

Πάντως εάν τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαριστεί έως αύριο το πρωί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσει ως έσχατο όπλο την απειλή ότι δημόσια θα καταγγείλει σαν καταστροφείς της χώρας όποιους βουλευτές δεν ψηφίσουν  ΝΑΙ στο Μεσοπρόθεσμο.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: