Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα οδηγία ΥΠΕΞ Αυστραλίας για Ελλάδα: «Βρέχει» μολότοφ και απεργίες!

 Image


Ως χώρα μεγάλης ανασφάλειας όπου κυριαρχούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η εγκληματικότητα αλλά και η ανασφάλεια σε ότι αφορά τις διαδηλώσεις οι οποίες μπορούν να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση περιγράφει την Ελλάδα η νέα ταξιδιωτική οδηγία του Αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκδόθηκε στις 25 Ιουνίου. 


Η ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία αποτελείται από οκτώ επιμέρους διευκρινίσεις σε ότι αφορά τις «ιδιαιτερότητες» αλλά και τους κινδύνους της ελληνικής πραγματικότητας. 

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της τρομοκρατίας η οδηγία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας αναφορικά με τις εξελίξεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλειά σας στην Ελλάδα, εξαιτίας του κινδύνου ενός τρομοκρατικού κτυπήματος». 

Στη συνέχεια και ενώ καταδεικνύει ως στόχους ενός πιθανού τρομοκρατικού κτυπήματος μέρη όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, όπως αεροδρόμια ή σιδηροδρομικοί σταθμοί κάνοντας αναφορά στα κτυπήματα σε Μόσχα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Γλασκόβη  παραλείπει να πει πως στην Ελλάδα παρόμοια κτυπήματα δεν έχουν συμβεί –τουλάχιστον στο πρόσφατο παρελθόν- αφήνοντας να εννοηθεί πως και η Ελλάδα ανήκει σε αυτή την κατηγορία των κρατών.

Το δεύτερο μεγάλο κεφάλαιο στην ταξιδιωτική οδηγία αφορά τις κοινωνικές συγκρούσεις στη χώρα. 

Στο συγκεκριμένο γίνεται αναφορά για την εσωτερική τρομοκρατία αναφέροντας πως τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν συμβεί σε κυβερνητικά κτίρια, δυτικούς στόχους γενικότερα, αναφέροντας ως σοβαρότερο επεισόδιο αυτό της βόμβας στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών το Δεκέμβριο του 2010, προσθέτοντας πως νέες επιθέσεις δεν μπορεί να αποκλεισθούν.

«Βίαιες ταραχές μπορούν να ξεσπάσουν με λίγη προειδοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε άλλο σημείο της η ταξιδιωτική οδηγία λέγοντας πως οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων αυτών και σε ημερομηνίες όπου έχουν συμβολικό ή επετειακό χαρακτήρα αναφερόμενο και στην δολοφονία Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. 

Μάλιστα γίνεται αναφορά στο κίνημα των αγαναχτισμένων, που αν και δεν το κατονομάζει, εντούτοις αναφέρει ότι από τις 28 Μαίου του 2011 η πλατειά Συντάγματος γίνεται επίκεντρο καθημερινών διαδηλώσεων. 

Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις βόμβες μολότοφ και στην προσοχή των Αυστραλών πολιτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων καθώς η χρήση τους είναι συχνή.

Και για συμπληρώσει την «ειδυλλιακή» εικόνα της χώρας η ταξιδιωτική οδηγία κάνει αναφορά στις πολύ συχνές απεργίες όπου στη διάρκεια τους παραλύουν δημόσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Ειδική αναφορά υπάρχει και στην εγκληματικότητα στην Ελλάδα όπου οι τουρίστες μπορούν να πέσουν θύματα πορτοφολάδων και τσαντάκιδων, ενώ συνιστάται η προσοχή τους όταν κυκλοφορούν σε περιοχές όπως η Ομόνοια και τα Εξάρχεια.

Επίσης συνιστάται να αποφεύγονται απομονωμένες περιοχές και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου, καθώς πολλοί τουρίστες έχουν πέσει θύματα σοβαρών επιθέσεων συμπεριλαμβανομένων και σεξουαλικών επιθέσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στα νησιά.

Σε σχέση με τις μετακινήσεις εντός της χώρας  η οδηγία αναφέρει πως η οδήγηση στους δρόμους απαιτεί προσοχή καθώς οι Έλληνες οδηγοί είναι επιθετικοί στη συμπεριφορά τους στο δρόμο, υπάρχει κακή συντήρηση του οδικού δικτύου και των οχημάτων. 

Συνιστάται επίσης η επιλογή ευυπόληπτων εταιρειών λεωφορείων και ακτοπλοίας καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ατυχήματα στο παρελθόν.

Τέλος στην ταξιδιωτική οδηγία γίνεται αναφορά στους τοπικούς νόμους αλλά με ένα ύφος που κρίνεται υπερβολικό και φυσικά προκαλεί το γέλιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Όπως για παράδειγμα η σύσταση οι Αυστραλοί να έχουν πάντα μαζί τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, 
Ως να γίνεται στην Ελλάδα κάποιος αυστηρός έλεγχος των αλλοδαπών. 

Ας πει κάποιος στο Αυστραλιανό υπουργείο εξωτερικών ότι , κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών κυκλοφορούν στη χώρα  χωρίς χαρτιά και καμία εις βάρος τους συνέπεια δεν έχει η πράξη αυτή.. 

Οπότε ας μην ανησυχούν οι Αυστραλοί αν δεν έχουν επάνω τους το διαβατήριο! 
Δεν τρέχει τίποτα.

Άλλη υπερβολική διαπίστωση είναι το πρόστιμο των 500 ευρώ εάν τους πιάσει η Αστυνομία να καπνίζουν σε κλειστό χώρο, ή αν διαταράξουν τη μεσημεριανή «σιέστα» μεταξύ 3 και 6 το απόγευμα. 

Στην περίπτωση αυτή λεει η οδηγία μπορεί να  κληθεί η Αστυνομία για να εφαρμόσει το έθιμο! Εδώ μάλλον μας μπέρδεψαν με το Μεξικό.

(Be aware that all areas of Greece enforce a public quiet time between 3 pm and 6 pm for siesta. Police may be called to enforce this custom).

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται εδώ είναι: 

Σε μια χώρα που «βρέχει» μολότοφ, σκανε βόμβες και απεργίες μπορούν να παραλύσουν τα πάντα ποιος θέλει να ταξιδέψει σε αυτή τη χώρα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: