Nέο επιχείρημα, στη λογική του ''γιαβάς γιαβάς'', επιστράτευσαν στην Άγκυρα, για να τρενάρουν την πορεία της Κύπρου στα του φυσικού αερίου και όχι μόνο.
Ο Τούρκος υπουργός και αρχιδιαπραγματευτής με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, διερωτήθηκε ''γιατί τόση βιασύνη'', από την στιγμή που αν υπάρχει φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή, βρίσκεται εκεί για χιλιάδες χρόνια.
Και προφανώς, με την ανατολίτικη λογική των Τούρκων, τα κοιτάσματα μπορού να περιμένουν μερικούς αιώνες ακόμη...
Ο Μπαγίς δήλωσε πως οι έρευνες αποτελούν μια προβοκάτσια στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την λύση στο κυπριακό, και αναφερόμενος στη μόνιμη κατηγορία ότι η Τουρκία διατηρεί στρατό στην Κύπρο, είπε ότι την αποχώρηση του τουρκικού στρατού παρεμπόδισε η ελληνοκυπριακή πλευρά με το να απορρίψει το σχέδιο Ανάν.
Το πιό (κωμικό; τραγικό;) όμως, ειπώθηκε σχετικά με τον άγριο εποικισμό που επιχειρεί από το 1974 και μετά η Τουρκία, η οποία έφερε και φέρνει έποικους από την Τουρκία στα κατεχόμενα, πάνω από 220.000 έως σήμερα.
Ο Τούρκος υπουργός το δικαιολόγησε ως εξής: ''Και οι Ελληνοκύπριοι ήρθαν στο νησί αυτό από την Ελλάδα, και αυτό συνεχίστηκε για πολλές γενιές''.
Η Ελλάδα εγκαλείται για ''εποικισμό'', αυτά δηλαδή που έγιναν μετά τα Τρωικά, από το 1100-800 π.Χ.
Οι Αχαιοί στο στόχαστρο της Τουρκίας!
Στην Άγκυρα, αλλά και στην κατεχόμενη Λευκωσία, επιμένουν στο θέμα των εποίκων και δεν το συζητούν καν
. Όσοι έχουν λάβει έως σήμερα την ''ιθαγένεια'' του ψευδοκράτους, θα είναι και πολίτες του νέου συνεταιρικού κράτους, που θα προκύψει από μια συμφωνία.
Στο να μείνουν όλοι οι έποικοι στην Κύπρο, οι Τούρκοι επικαλούνται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Στην οποία προφανώς δεν μπορούν να ελπίζουν οι 190.000 Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες.
Σε σοβαρότερο επίπεδο τώρα, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιδιώκει να δείξει ''κάτι'' μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2012, δηλώνοντας έτοιμη για μια διάσκεψη με συγκεκριμένα σημεία προσέγγισης.
Για αυτό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου τόνισε, μεμφόμενος έμεσσα την ελληνοκυπριακή πλευρά, πως το κυπριακό δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄ άπειρον να συζητείται. ''Δεν μπορεί να υπάρχει νόημα στην αιώνια συνέχιση συνομιλιών χωρίς τέλος.
Ή θα υπάρξει συμφωνία, ή αν δεν θα υπάρξει, πρέπει όλοι να μπορούν να δουν μπροστά. Μακάρι να υπάρξει μια συμφωνία. Αν δεν υπάρξει όμως, θα βρούμε τη λύση για μας, μόνοι μας'', απείλησε ο Έρογλου, παραπέμποντας με σαφήνεια σε οριστική διχοτόμηση.
Για άλλη μια φορά, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι κατηγορούν την ελληνοκυπριακή πλευρά πως πιστεύει ότι ο χρόνος δεν είναι πολύ σημαντικός.
Μπορεί να αναλογιστεί κανείς πως, αν αυτές οι συκοφαντίες αφορούν τον ευλύγιστο, ευέλικτο, διαλλακτικό κτλ κτλ Δημήτρη Χριστόφια, τι θα άκουγε κάποιος Κύπριος πρόεδρος τύπου Τάσου Παπαδόπουλου.
Αναλογιζόμαστε σε τι ακόμη μπορεί να ελπίζει ή να αποσκοπεί ο πρόεδρος Χριστόφιας.
Όταν η Άγκυρα διασαλπίζει με περίσσια σαφήνεια τις κόκκινες γραμμές της (παραμονή όλων των εποίκων, συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση σε χαλαρή ομοσπονδία, κατοχικά στρατεύματα κοκ) και δεν υποχωρεί πόντο, αναρωτιόμαστε προς τι η μαζοχιστική επιμονή στις διαπραγματεύσεις του πουθενά.
Κάτι που ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α κουραστήκαμε να επαναλαμβάνουμε....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου