Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Φ.Κρανιδιώτης εναντίον Σ.Δήμα για τις αποκαλύψεις Γιλμάζ


Αιχμές για την χαμηλών τόνων στάση του υπουργού Εξωτερικών απέναντι στις αποκαλύψεις του Γιλμάζ άφησε  ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

«Υπάρχει η θεωρία της εξημέρωσης του θηρίου, υπάρχουν όμως θηρία που δεν εξημερώνονται και τα οποία αν τα ταΐζεις τους ανοίγει η όρεξη.

Αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει είναι εμείς να προσφύγουμε στα διεθνή όργανα, στα διεθνή δικαστήρια, να ζητήσουμε αποζημιώσεις, παράδειγμα για αυτές τις πυρκαγιές που αναφέρθηκε ο Γιλμάζ, υπάρχουν οικογένειες που έχουν χάσει ανθρώπους, απλούς πολίτες, πυροσβέστες στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των πυρκαγιών.

Γεννιούνται τεράστια ζητήματα νομικά διεθνούς δικαίου, και προσφυγής σε διεθνή όργανα, κατά της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Φαήλος Κρανιδιώτης παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την μέχρι τώρα στάση του Σταύρου Δήμα.

Οι επισημάνσεις του, μάλιστα, έγιναν 24 ώρες πριν από την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Σταύρος Δήμας μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ότι υπήρχαν μυστικά κονδύλια για αντίποινα σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες προέβη σε διάβημα στην Άγκυρα και ζήτησε διευκρινίσεις.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης υποστήριξε  ότι «στην Τουρκία, το παρακράτος δεν εδρεύει σε μπαρ του υποκόσμου και σε στέκια που συχνάζουν οι παράνομοι, το παρακράτος στην Τουρκία ταυτίζεται με το κράτος και εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο επιτελείο, στις πρεσβείες, στα προξενεία, στα αστυνομικά τμήματα, στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: