Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΝΤ: "Το κούρεμα του 50% δεν αρκεί"


Αύξηση χρηματοδότησης και μεγαλύτερο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων ζητά το ΔΝΤ. "To Ταμείο προειδοποίησε την Ελλάδα για επιδείνωση των προοπτικών", αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα


Για τα επίπεδα του χρέους και την επιδείνωση των προοπτικών είχε προειδοποιήσει το ΔΝΤ την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΔΝΤ προειδοποίησε προσφάτως την ελληνική κυβέρνηση ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι ενδεχομένως βιώσιμο, ακόμη και με το"κούρεμα" 50%, με βάση τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις.


"Το κούρεμα 50% ίσως πλέον να μην είναι αρκετό για να επαναφέρει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμα επίπεδα με βάση τις νέες οικονομικές εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", ανέφερε αξιωματούχος του Ταμείου στην Wall Street Journal.


"Για να είναι πλέον βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας, είτε χρειάζεται μεγαλύτερη απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ιδιώτες, είτε επιπρόσθετα δάνεια από την Ευρώπη", υποστηρίζει η εφημερίδα,  που επικαλείται αξιωματούχο του ΔΝΤ.


Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στελέχη του ΔΝΤ επεξεργάζονται νέες οικονομικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα και αυστηρότερη οικονομική αξιολόγηση από αυτήν της πέμπτης έκθεσης αξιολόγησης  τον Νοέμβριο.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: