Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Καίγαμε ελληνικά δάση και σκοτώναμε Κούρδους!


Όχι ότι δεν το γνώριζαν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ότι τουρκικός «δάκτυλος» βρίσκονταν πίσω από πολλές πυρκαγιές που ξεσπούσαν σε δασώδεις περιοχές σε ελληνικά νησιά…


Για να αποδίδουμε και τα του Κάισαρος των Καίσαρι, ο στρατιωτικός συντάκτης Μάνος Ηλιάδης είχε γράψει σχετικά αποκαλυπτικά άρθρα στην εφημερίδα «Επενδυτής», ωστόσο, η γνωστή χαζοχαρούμενη διάθεση που επικρατούσε στην Ελλάδα της επίπλαστης ευμάρειας επέμενε να χαρακτηρίζει τους υποψιασμένους, ως… συνωμοσιολόγους…

Στην παραδοχή αυτή προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μπιργκιούν» και την οποία αναδημοσιεύει ο εξαίρετος ιστότοπος «Τουρκικά Νέα».

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιλμάζ τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ, προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς ελληνικών δασών.

«Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια.

Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της». Μάλιστα, η Τσιλέρ είχε πει πως «αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό».

Κι εγώ είπα «ας τελειώσει. Αυτό ήταν το τέλος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για αναφορά στην οποία «πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. 

Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».
Η οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος ας αποτελέσει τουλάχιστον αφορμή να ξυπνήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων, η οποία παρασυρμένη από την ψεύτικη ζωή που της εξασφάλιζαν τα κάθε είδους… θαλασσοδάνεια, θεωρούσε αφενός ως δεδομένη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφετέρου αρνούνταν να καταλάβει ότι αυτό που ίσχυε για τη δική του μικρή επιχείρηση, το «έσοδα-έξοδα» αποτελούσε μικρογραφία αυτού που ίσχυε στο ελληνικό κράτος. 

Και αποτέλεσμα της αφασίας που επικρατούσε ήταν και η πλήρης παραμέληση όσων έχουν επικρατήσει να αποκαλούνται ως «εθνικά θέματα».

Την ίδια ώρα κάθε λογής «φίλοι» της Ελλάδας εργαζόντουσαν στο παρασκήνιο και προωθούσαν τα δικά τους συμφέροντα. 

Το θέμα είναι αν θα αποφασίσουμε εμείς ως κράτος και ως έθνος να οργανωθούμε επιτέλους και να αντιληφθούμε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκος από ότι φανταζόμαστε και πως κάθε είδους ολιγωρία μπορεί να έχει τρομακτικές συνέπειες. 

Οπότε, ας είναι καλά ο Μεσούτ Γιλμάζ που μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, μπας και ξυπνήσουν οι παραδοσιακά σχεδόν κοιμώμενοι και στείλουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας τους πολιτικούς εκείνους που υποδαύλιζαν για ιδιοτελείς ή όχι (εξυπηρέτηση τρίτων…) λόγους την αποχαύνωση του ελληνικού λαού.

Και είναι πολλοί, δραστηριοποιούνται και σήμερα, προσαρμόζοντας τον πολιτικό τους λόγο ώστε να εμφανιστούν και πάλι «πολιτικώς ορθοί»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: