Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σφαγή δεκάδων αμάχων Κούρδων από τον τουρκικό στρατό!

fo30de-turkeykurds

Τα ψέματα του Ερντογάν στους Κούρδους, όπως και τα χοντροκομμένα καλοπιάσματά του, τελείωσαν. 


Η Τουρκία, συγκλονίζεται από τις αντιδράσεις των Κούρδων για τη σφαγή από τον τουρκικό στρατό 35 Κούρδων αμάχων, σε περιοχή κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, σε δήθεν «επιχείρηση» κατά του ΠΚΚ. 

Η κυβέρνηση της χώρας, υπό τη γενικευμένη κατακραυγή και με τις φωτογραφίες των απανθρακωμένων σωρών των νεκρών να κάνουν το γύρο του κόσμου, παραδέχθηκε ότι τα θύματα ήταν άμαχοι, κάνοντας παράλληλα λόγο για «λυπηρό περιστατικό».

Όμως, στην Τουρκία, η οργή ξεχειλίζει.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού, είχε ρίξει αρχικά λάδι στη φωτιά. 
Λέγοντας ότι η επιδρομή διενεργήθηκε «σε περιοχή που δεν υπήρχαν πολίτες». 

Όμως, τα όσα έγιναν στη διάρκεια της επίθεσης του τουρκικού στρατού, σε ορεινό πέρασμα μεταξύ του χωριού Ορτασού στο τουρκικό Ουλούντερε και του χωριού Χαφτανίν στην ιρακινή πλευρά των συνόρων, τους διαψεύδουν.

fo30de-turkeykurdsΟ δε εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Χουσεΐν Τσελίκ, δήλωσε ότι «από τις αρχικές αναφορές διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν δεν ήταν τρομοκράτες». 

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι τουρκικές αρχές δεν σέβονται καθόλου την ανθρώπινη ζωή, βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι χιλιάδες Κούρδοι... 

Την ίδια ώρα, ομοεθνείς τους συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Ντιγιαρμπακίρ, ενώ διαδηλώσεις έγιναν και στη Γιουσέκοβα, στη Μερσίνα και στην πόλη Βαν.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: