Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέες αποκαλύψεις στην Τουρκία για «δράσεις» κατά της Ελλάδας!

http://www.elkosmos.gr/images/stories/_fotos-2011/94114609.jpg
Η Τουρκία είχε συστήσει ομάδα κρούσης σαμποτέρ, που δρούσαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με έκθεση συνεργατών του Μεσούτ Γιλμάζ


Ένας εσωτερικός πόλεμος, μια απόπειρα κάποιων να διαλύσουν εχθρικούς προς αυτούς μηχανισμούς και συνεχείς αποκαλύψεις για ενέργειες του τουρκικού κράτους (και δεν λέμε παρακράτους, γιατί στην Τουρκία τα δύο είναι το ένα και το αυτό) και νέες αποκαλύψεις για εχθρικές και πολεμικού χαρακτήρα ενέργειες κατά της Ελλάδας!

Και όλα αυτά, αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, τις οποίες προσπάθησε ανεπιτυχώς αργότερα να ανασκευάσει.

Αυτή τη φορά, η σκυτάλη πέρασε στα χέρια της «Μιλιέτ», η οποία μέσω του αρθρογράφου της Τζαν Ντουντάρ, μιλά για δράση Τούρκων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, μιλώντας για μια μυστική έκθεση την οποία συνέταξαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ. 

Η έκθεση, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Γιλμάζ, κάνοντας λόγο για τουρκικές ομάδες κρούσης που προέβαιναν σε ενέργειες δολιοφθοράς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Φυσικά, στο τουρκικό ΥΠΕΞ είναι εμφανής η αμηχανία, καθώς προ διημέρου έσπευσαν να απορρίψουν τα ελληνικά διαβήματα, λέγοντας πως αφού ο Μεσούτ Γιλμάζ ανασκεύασε τις δηλώσεις του, δεν υπάρχει θέμα.

Φυσικά, τα σαμποτάζ στην Ελλάδα, τα οποία προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστροφές (και για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ τους Ευρωπαίους εταίρους μας), δεν ήταν τα μόνα στοιχεία που εκθέτουν την Άγκυρα. 

Σοβαρό πρόβλημα έχουν δημιουργήσει και οι αποκαλύψεις περί τουρκικής ανάμειξης σε πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν, όπως παλαιότερα πρόβλημα είχαν δημιουργήσει και οι αποκαλύψεις για στήριξη των ισλαμιστών αυτονομιστών στην Τσετσενία.

Στη «Μιλιέτ» μάλιστα, γίνεται και λόγος για τις «δράσεις» του τουρκικού κράτους στο εξωτερικό, κατά του κουρδικού ΠΚΚ και της αρμενικής οργάνωσης Asala.

Κάτι τελευταίο: ο δημοσιογράφος που μετέφερε τα όσα είπε ο Μεσούτ Γιλμάζ μέσω της εφημερίδας «Μπιργκιούν», δεν έχει σταματήσει να διακηρύσσει ότι μετέφερε με ακρίβεια και «λέξη προς λέξη» τα λόγια του Μεσούτ Γιλμάζ. 

Η δε «ένοχη» σιωπή της Ουάσινγκτον (δείτε τη φωτογραφία) για τις αποκαλύψεις, λέει πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: