Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σπαραγμός στην επιβλητική νεκρώσιμος ακολουθία του Κιμ Γιονγκ Ιλ


Σπαραγμός στην επιβλητική νεκρώσιμος ακολουθία του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Σε ένα επιβλητικό χιονισμένο σκηνικό, δεκάδες χιλιάδες κόσμου θρηνούν τον ηγέτη τους Κιμ Γιονγκ –Ιλ.


Οι σκηνές από την κηδεία του βορεοκορεάτη ισχυρού άντρα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ήταν εντυπωσιακές και μεγαλειώδεις ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθούσε άλλοτε βωβό και άλλοτε με σπαραγμό την πολύωρη τελετή.

Η μαύρη λιμουζίνα που μετέφερε τη σορό του Γιονγκ -Ιλ προηγείτο της πομπής, διασχίζοντας τουςδρόμους της Πιονγκγιάνγκ.

Με ένα τεράστιο πορτραίτο στον «ουρανό» της λιμουζίνας, το όχημα περνούσε μπροστά από δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, ασκεπείς, που υποκλίνονταν σε ένδειξη σεβασμού μπροστά από το μαυσωλείο Κουμσουσάν της πρωτεύουσας από όπου ξεκίνησε η πομπή.

kidiail1
klamail
plateiail

Πίσω από το αυτοκίνητο ακολουθούσε άλλη λιμουζίνα που μετέφερε μία μεγάλη άσπρη ανθοδέσμη και στη συνέχεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο με το φέρετρο.Πεζός κινούνταν, δεξιά του τελευταίου αυτοκινήτου ο  Κιμ Γιονγκ-Ουν, γιος και διάδοχος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ φορώντας ένα μαύρο κοστούμι.
plateiakideia
Μεταξύ των όσων συνόδευαν τη σορό του κόκκινου ηγέτη, ήταν  Τζανγκ Σονγκ-Τάεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο οποίος θεωρείται ότι θα συγκυβερνήσει.
saluteil
stratiotikoiil
stratiotinesil
Μαζί τους ήταν και αξιωματούχοι του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Κορέας. Την επιβλητική πομπή συνόδευε στρατιωτική ορχήστρα ενώ ακολουθούσε σειρά μαύρων και λευκών αυτοκινήτων αξιωματούχων του καθεστώτος.
Πνιγμένοι στη λύπη οι πολίτες οι οποίοι στη θέα της πομπής έκλαιγαν γοερά με σφιγμένες τις γροθιές σε ένδειξη συντριβής και πεσμένοι στα γόνατα.Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου από ανακοπή σε ηλικία 69 ετών.
paidiail
teletikideias
Ηγήθηκε της χώρας μετά τον θάνατο του πατέρα του και ιδρυτή της Βόρειας Κορέας Κιμ ιλ-Σουνγκ το 1994. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι το τρίτο μέλος της μοναδικής κομμουνιστικής δυναστείας στον κόσμο που αναλαμβάνει την ηγεσία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: