Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας!

Όπως σημειώνει στην μέτρηση ο Δημήτρης Μαύρος:

«Γιατί αντιδρούν όμως έτσι κυρίως οι Αθηναίοι;
Νιώθουν περισσότερη «Οργή» σε σχέση με τον μέσο Έλληνα (55% Αθήνα, 56% Σύνολο Αστικών vs 52% Μέση Ελλάδα).


Συνειδητοποιούν και βιώνουν εντονότερα, τα προβλήματα της «Δημοσιονομικής Πολιτικής» (35% Aθ. vs 27% Μ.Ε.) και της «Εγκληματικότητας» (17% Αθ. vs 11% Μ.Ε.).
Και η «Οργή» αυτή συνδέεται με την (1η) πρώτη θέση που δίνουν στον φόβο ότι «θα χάσουν τη δουλειά τους και δεν θα μπορέσουν να βρουν άλλη στο επόμενο 12μηνο» (18% Αθ. vs 10% Μ.Ε.), κάτι που δεν συμβαίνει στον μέσο Έλληνα, που δηλώνει πρώτο ότι «θα διατηρήσει τη δουλειά του αλλά με μικρότερες απολαβές» (19%).
Στην ανεπιστρεπτί απώλεια εργασίας, προστίθεται και το ότι το «οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νοικοκυριού» και μάλιστα με το πλειοψηφικό ποσοστό του 55% vs 49% του Μέσου Έλληνα.
Στα παραπάνω επικάθεται επίσης και ο πλειοψηφικός (51%Αθ. vs 47%M.E.) φόβος, του ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να παραμείνει στη Ζώνη του Ευρώ».
Η αρκετά ανατρεπτική διαφοροποίηση των Αθηναίων από τον μέσο Έλληνα, τον οδηγεί στην έντονα πλειοψηφική (59%), αντανακλαστική προσδοκία, ότι «μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές υπάρχει η δυνατότητα μια νέα άλλη κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί τις ακολουθούμενες πολιτικές που θεωρεί λανθασμένες ή και να διορθώσει τα όποια λάθη μπορεί να έχουν γίνει».
www.real.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: