Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Το πρόβλημα στη περιοχή είναι ένα και λέγεται Τουρκία"


Η Τουρκία είναι ένα επεκτατικό κράτος που επιβουλεύεται τα συμφέροντα του ελληνισμού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι η διεθνής και η ευρωπαϊκή κοινότητα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα πως το πρόβλημα στην περιοχή είναι η Τουρκία, η οποία είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας. 


Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο στρατόπεδο ''Μιχαλάκη Παρίδη'' στην Απλάντα, όπου ευχήθηκε στους στρατιώτες και μοίρασε δώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η «τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητικής μορφής.


Είναι παρούσα, απειλεί την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στην Κύπρο και όσο υπάρχει η κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι υπάρχουσα, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να βρισκόμαστε στο ίδιο μέτωπο για την ανακοπή του τουρκικού κινδύνου για το μέλλον συνολικά του ελληνισμού.

Εκφράζουμε λοιπόν βαθειά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς τους Ελληνες αξιωματικούς, τα μόνιμα στελέχη αλλά και τους οπλίτες που υπηρετούν εδώ στην Κύπρο» ανέφερε.




Ο κ. Ομήρου είπε ότι «η Ελλάδα καθηκόντως αλλά και με βάση τη Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960 βρίσκεται εδώ. Ομως οι δεσμοί αίματος, οι ιστορικοί, οι θρησκευτικοί και οι γλωσσικοί δεσμοί που συνδέουν τον κυπριακό και τον μητροπολιτικό ελληνισμό είναι πολύ πιο ισχυροί από οποιεσδήποτε συμβατικές υποχρεώσεις».



Ανέφερε ακόμα ότι «ο τουρκικός επεκτατισμός δεν απειλεί μόνο την Κύπρο, απειλεί και τον ελληνισμό ευρύτερα, τα κυριαρχικά δικαιώματα του μητροπολιτικού ελληνισμού.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ το αποκάλυψε, ότι ακόμα και εμπρησμούς οργάνωναν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στα ελληνικά δάση τη δεκαετία του 1990 για να καταστρέψουν τους φυσικούς πόρους και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας» είπε.




Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «εμείς δεν δαιμονοποιούμε τον τουρκικό λαό, δεν θέλουμε κακές σχέσεις με τον τουρκικό λαό, θέλουμε αντίθετα φιλικές σχέσεις.

Όμως, η κυρίαρχη τάξη πραγμάτων στην Τουρκία πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι, δυστυχώς, εξακολουθεί να συντηρεί ένα αρπακτικό και επεκτατικό κράτος που επιβουλεύεται τα συμφέροντα του ελληνισμού».




«Να σταματήσουν λοιπόν οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες ότι μόνο με την καλή θέληση είναι δυνατό να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα με την Τουρκία», είπε και σημείωσε ότι «πρέπει και η ευρωπαϊκή και η διεθνής κοινότητα να συνειδητοποιήσουν ότι ούτε κυπριακό πρόβλημα στην πραγματικότητα υπάρχει, ούτε πρόβλημα στο Αιγαίο υπάρχει, ούτε ελληνοτουρκικές διαφορές υπάρχουν.

Υπάρχει ένα πρόβλημα στην περιοχή, το πρόβλημα αυτό ονομάζεται Τουρκία.
Και όσο πιο σύντομα αντιληφθεί η διεθνής και ιδιαίτερα η ευρωπαϊκή κοινότητα αυτό το πρόβλημα τόσο το καλύτερο και για τη διεθνή και για την ευρωπαϊκή κοινότητα γιατί η Τουρκία είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας στην ευρύτερη περιοχή» ανέφερε. 



ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: