Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Με εγγύηση 30.000 ευρώ και παρουσία στο αστ. τμήμα

¡»«Õ¡ - ƒ… « ¡ « ‘”œ◊¡‘∆œ–œ’Àœ’ ”‘œ ≈÷≈‘≈…œ (ICON PRESS / À…¡ œ” √…¡ÕÕ«”)
Με δάκρυα χαράς υποδέχτηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας να της ανοίξει την πόρτα των Φυλακών Κορυδαλλού, κάνοντας δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής της.


Για πρώτη φορά, η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου ξέσπασε σε λυγμούς εντός της δικαστικής αίθουσας, ενώ ο πατέρας της έσπευσε να τη φιλήσει και να την αγκαλιάσει.
Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν και οι οικείοι της που βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Οταν το δικαστήριο, μάλιστα, διέκοψε για λίγο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφώνησε:
«Αν δεν έλεγε και εδώ έξω, τι άλλο θα ακούγαμε;;;;;;;;;;;;;;;;!».

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία 3 προς 2 την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου με τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 30.000 ευρώ, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Α.Τ. και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνη με την απόφαση του δικαστηρίου ήταν και η πρόταση των εισαγγελέων της έδρας, οι οποίοι επισήμαναν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει τα επίδικα ακίνητα στο Δημόσιο και είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Ακόμη και τώρα δεν το πιστεύω!


Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής.
Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» ήταν οι πρώτες δηλώσεις της Αρετής Τσοχατζοπούλου. 

Ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της και πρόσθεσε ότι θα γίνει έρανος προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης, δηλαδή τα 30.000 ευρώ. 


Επιπλέον, τόνισε ότι η εντολέας του έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές.
 
Βάσω Παλαιού
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: