Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ζητιάνους κατάντησαν τους Έλληνες

@
Σαμαράς, Βενιζέλος, Μέρκελ και τρόικα.

Στην απoγνωση και τη ζητιανιά έχουν οδηγήσει όλους τους Ελληνες, η τρόικα, oι δανειστές και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα, δηλαδή το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές που τους στηρίζουν.



Οσο, δε κι αν προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, ισχυριζόμενοι ότι η χώρα μπήκε στην ανάπτυξη, οι πολίτες νιώθουν στο πετσί τους, τη φτώχεια και τη δυστυχία και εξεγείρονται.


ftoxia-ellada

Από τους συνταξιούχους, που αναγκάστηκαν και χθες για άλλη μια φορά να βγουν στο δρόμο, διεκδικώντας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής, μέχρι τους δικαστικούς, που έχουν προχωρήσει σε πρωτοφανείς κινητοποιήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που έχουν «γονατίσει» από τη δραματική μείωση του εισοδήματος τους, την έλλειψη δουλειάς, αλλά και την αβάσταχτη, όσο και παράλογη φορολογική επιβάρυνση, βροντοφωνάζουν: Φτάνει πια, δεν αντέχουμε άλλο, τη φτώχεια, τη δυστυχία, την ανεργία, τα λουκέτα και τους διαρκείς φόρους.


ftoxia-ellada-660

Αυτό δε που φέρνει σε απόγνωση τους πολίτες και τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από την αντίσταση και την εξέγερση, είναι πως δε βλέπουν καμιά διέξοδο, κανένα φως όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική.


Κι αυτή η πολιτική, δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει, όσο παραμένουμε στη Ζώνη του Ευρώ, που δε μας αφήνει να πάρουμε ανάσα και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το σημερινό εφιάλτη, αξιοποιώντας το δικό μας, τεράστιο, εθνικό πλούτο.


Αλλωστε, δεν είναι, πια, μόνο η Ελλάδα και οι Ελληνες κι αυτό είναι, ίσως, το μόνο παρήγορο.

Την ίδια εφιαλτική πραγματικότητα, τα ίδια αδιέξοδα, έχουν αρχίσει να νιώθουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, που διάλεξαν να βρίσκονται στη Ζώνη του Ευρώ και, τώρα, κάνουν «δεύτερες σκέψεις», συζητώντας ανοιχτά, το ενδεχόμενο επιστροφής τους στα εθνικά νομίσματα.


images

Δεν είναι δε, μόνο ο Νότος, με τη Γαλλία και την Ιταλία, στην πρώτη γραμμή, ν` αρνούνται τον «κορσέ» της ανελέητης, βάρβαρης  λιτότητας, που προσπαθούν να τους επιβάλουν το Βερολίνο και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και όπου, ιδίως στην Ιταλία, συζητούν, ακόμη και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ, ότι, ίσως, η μόνη λύση στο αδιέξοδο, είναι η έξοδος από τη «ζούγκλα» του Ευρώ.


4f4cf8fd6bdc2587d1bba86694526bf6_XL

Το «μικρόβιο» της αμφισβήτησης, έχει μεταφερθεί, πια, στον ίδιο το Βορρά.


Σαν «βόμβα» έσκασε στους ευρωπαϊκούς κύκλους, η αποκάλυψη πως και η πλούσια Ολλανδία, μια από τις πιο πιστές χώρες, στο γερμανικό «όραμα», έχει ετοιμάσει σχέδιο, για επιστροφή στο εθνικό της νόμισμα, το φιορίνι.


Και μπορεί το σχέδιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, να έχει ως αφετηρία, την κρίση του 2012, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι, τώρα, βρισκόμαστε σε μια νέα, ακόμη χειρότερη κρίση, με απρόβλεπτες συνέπειες.


4--10-thumb-large
Στους δρόμους βγήκαν τα περήφανα γηρατειά
Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες οι χειμαζόμενοι από τις συνεχείς περικοπές αποδοχών και τις εκπτώσεις στο χώρο της υγείας συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων.


Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά και κατέληξε με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.


Χαρακτηριστικό είναι το πανό που κρατούσαν οι ηλικιωμένοι, στο οποίο αναγραφόταν «πληρώσαμε τα κέρδη, πληρώνουμε την κρίση, στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση».


Οι συνταξιούχοι για μια ακόμη φορά ζήτησαν το αυτονόητο, να έχουν δηλαδή αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη καθώς όπως λένε τόσα χρόνια μέσα από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία τα έχουν ήδη πληρώσει.


Μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας,  καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων, άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων, κάλυψη σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.


«Όλα μαύρα. 34 χρόνια βαρέα και ανθυγιεινά.

 Παίρνω 525 ευρώ. Με σπίτι δικό μου, ΕΝΦΙΑ, ρεύμα, νερό πώς να τα βγάλω πέρα μόνη μου;» διερωτόταν μια γυναίκα από το αγανακτισμένο πλήθος. Δίπλα της μια άλλη συνταξιούχος παραπονιόταν «Εγώ παίρνω 625 ευρώ σύνταξη.


Μένω στο ενοίκιο και είμαι άρρωστη.

Πληρώνω τα φάρμακά μου με 50% δική μου συμμετοχή» ενώ ένας άλλο σχολίαζε «Είναι φοβερό, με τα δικά μας τα λεφτά να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, που είναι μετανάστες ή άνεργα. Καταλαβαίνετε τι βιώνουμε τώρα στα γεράματα. Αυτά τα γεράματα, λοιπόν, δεν μας αξίζουνε».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χωρίς να καταστεί δυνατόν η αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.


Όπως τόνισαν, εδώ και μήνες ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους αλλά συνέχεια συναντούν κλειστές πόρτες. 


Τελικά, μετέφεραν τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Εργασίας, Αντώνη Μπέζα.

Οι συνταξιούχοι, πάντως, προανήγγειλαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


 Ήδη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΤΑΕ ΟΑΕΕ - ΟΤΑ έχουν αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών και καλούν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτό.


Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις 27 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή τους στην Πανεργατική Απεργία ενώ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: