Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση του τουρκικού στρατιωτικού συμβουλίου με θέμα και την ετοιμότητα του τουρκικού στρατού !

erdogan_stratigoi-630x378
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ,ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου (YAŞ) στην Άγκυρα , παρουσία όλων των τούρκων αξιωματούχων , όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης TRT.


Σε ανακοίνωση που έγινε από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώθηκε πως, στο περιθώριο της συνεδρίασης συζητήθηκε η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων, προφανώς για τις επερχόμενες εξελίξεις στην Συρία και στην Κύπρο , καθώς και οι κινήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή το αμέσως επόμενο διάστημα .

Τα μέλη του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας, που συνεδρίασαν για πρώτη φορά υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, συζήτησαν πολλά και φλέγοντα ζητήματα , όπως την Συρία, την Κύπρο και την τουρκική στάση και κά, όπως τονίζουμε με σειρά άρθρων μας στο Pentapostagma.gr .

Όπως γίνεται κατανοητό οι αποφάσεις αυτού του συμβουλίου θα επηρεάσουν τα γεγονότα, το αμέσως επόμενο διάστημα σε Αιγαίο Κύπρο και Μ.Ανατολή, και θα πρέπει να κινητοποιήσουν και την ελληνική πλευρά για το τι μέλει γενέσθαι.

Είναι γνωστή η αδιαλλαξία της τουρκικής ηγεσίας στην Κύπρο, ειδικά στο ζήτημα της «εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων», και από τις δύο «κοινότητες», κάτι που προδικάζει τις επόμενες τουρκικές κινήσεις , πάνω στο υφιστάμενο πλαίσιο «προκλήσεων» ταυτοχρόνως σε Αιγαίο πέλαγος και Κύπρο.


Αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα του Δεκεμβρίου να είναι «καυτό» στις προαναφερθείσες περιοχές, λόγω της λογικής που διέπει όλα τα ανώτατα τα κλιμάκια της ηγεσίας στην Τουρκία.

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ και οι αρχηγοί των τριών κλάδων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν προς έγκριση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Η ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, θέματα προσωπικού, εκπαίδευσης και λογιστικής, αποτέλεσαν άλλα κεφάλαια της θεματολογίας της συνεδρίασης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: